«Πόρτα» από τους Πράσινους έφαγε ο Μπέπε Γκρίλο

Με επιστολή της προς τον αρχηγό του Κινήματος των Πέντε Αστέρων της Ιταλίας Μπέπε Γκρίλο, η Γενική Γραμματέας των Πρασίνων απορρίπτει το αίτημά του για ένταξη στην ομάδα των Πρασίνων.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Πόρτα από την ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έφαγε ο αρχηγός του Κινήματος των Πέντε Αστέρων της Ιταλίας Μπέπε Γκρίλο. Την Τετάρτη, με επιστολή του η Γενική Γραμματέας των Πρασίνων Βούλα Τσέτσι απέρριψε το αίτημα του Γκρίλο για συμμετοχή των 17 Ευρωβουλευτών των Πέντε Αστέρων στην ομάδα των Πρασίνων.

Η Τσέτσι είπε ότι οι προτεραιότητες των Πρασίνων δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική ατζέντα του ευρωσκεπτικιστή Φάρατζ

Στην επιστολή της η Τσέτσι εξηγεί ότι η απόρριψη βασίστηκε στο γεγονός ότι ο Μπέπε Γκρίλο βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τον αρχηγό του Κόμματος Ανεξαρτησίας της Βρετανία Νάϊτζελ Φάρατζ για να ενταχθεί στην ευρωσκεπτικιστική ομάδα που θέλει να δημιουργήσει. «Ακριβώς γι' αυτό το λόγο έχουμε αμφιβολίες αν το ενδιαφέρον σας για διάλογο μαζί μας είναι πραγματικό ή για να συγκαλύψει μια ήδη ειλημμένη απόφαση» αβαφέρει η επιστολή.

Η Τσέτσι πρόσθεσε ότι οι προτεραιότητες των Πρασίνων δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική ατζέντα του ευρωσκεπτικιστή Φάρατζ. «Η ομάδα μας δεν πρόκειται να σας συναντήσει μέχρι να ξεκαθαρίσει η σχέση σας με την ομάδα του Φάρατζ» σημειώνεται στην επιστολή.

Οι Πράσινοι είναι η τέταρτη μεγαλύτερη ομάδα στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 52 ευρωβουλευτές-μέλη.