Πούτιν: Βοήθησα τον Γιανούκοβιτς να διαφύγει

Για πρώτη φορά ο ρώσος πρόεδρος παραδέχεται ότι βοήθησε τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας να καταφύγει στη Ρωσία εν μέσω της εξέγερσης στην πλατεία Ανεξαρτησίας.

poutin-boithisa-ton-gianoukobits-na-diafugei
|
SHARE THIS
0
SHARES

«Θα το πω ανοικτά. Ζήτησε να τον οδηγήσουμε στη Ρωσία. Αυτό κάναμε». Με αυτή τη φράση ο Βλαντίμιρ Πούτιν αποκαλύπτει την ανάμειξη της κυβέρνησής του στην διαφυγή του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς τον περασμένο Φεβρουάριο, την στιγμή που η εξέγερση στο Κίεβο είχε πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.

«Δεν θέλω να αναβιώσω τη Ρωσική Αυτοκρατορία»

Μιλώντας σε ομάδα πολιτικών αναλυτών ο Βλάντιμιρ Πούτιν, κατήγγειλε την κυβέρνηση του Κιέβου ότι έκανε χρήση των όπλων για να καταπνίξει την εξέγερση των ρωσόφωνων στις ανατολικές επαρχίες της χώρας, αντί να αρχίσει διάλογο μαζί τους. «Δεν διαπιστώνουμε να υπάρχει θέληση από τους εταίρους μας στο Κίεβο να λύσουν τα προβλήματα των σχέσεων τους με τις νοτιοανατολικές επαρχίες με πολιτικές διαδικασίες» είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν και εξαπέλυσε βολές κατά της δύσης και της Ουκρανίας, αρνούμενος τις κατηγορίες ότι επιδιώκει να αναβιώσει τη ρωσική αυτοκρατορία.

Ο ρώσος πρόεδρος είπε ότι η δύση είναι υπεύθυνη για την κρίση στην Ουκρανία και τόνισε ότι έχουν αυξηθεί οι κίνδυνοι από τη διαμάχη των μεγάλων δυνάμεων με συνέπεια να απειλούνται οι συμφωνίες ελέγχου των εξοπλισμών. Σχολίασε δε ότι στην διεθνή πολιτική δεν γίνεται να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook