Πούτιν: Αυτό που κάνει η Τουρκία είναι να γλείφει την Αμερική

«Είναι δύσκολο να καταλήξουμε σε συμφωνία με την σημερινή τουρκική ηγεσία, εάν όχι αδύνατο» είπε στην ετήσια συνέντευξη Τύπου ο Πούτιν. Τι είπε για Ουκρανία, Συρία.

poutin-den-uparxei-prooptiki-sti-sxesi-me-tin-tourkia
SHARE THIS
0
SHARES

Δεν βλέπει «προοπτική» βελτίωσης των σχέσεων Ρωσίας - Τουρκίας ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από τουρκικό μαχητικό τον περασμένο μήνα.  «Είναι δύσκολο για εμάς να καταλήξουμε σε συμφωνία με την σημερινή τουρκική ηγεσία, εάν όχι αδύνατο» είπε στην ετήσια συνέντευξη Τύπου ο Πούτιν. 

Ο Πούτιν χαρακτήρισε την κατάρριψη του βομβαρδιστικού ως «πράξη εχθρική» και σημείωσε ότι δεν κατανοεί γιατί το έκανε η Τουρκία. Οι τουρκικές αρχές πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη εάν έριξαν το τουρκικό αεροπλάνο κατά λάθος αλλιώς εάν κάποιος στην Τουρκία αποφάσισε να φιλήσει τους Αμερικανούς σε συγκεκριμένο σημείο του σώματος δεν ξέρω αν ήταν σωστό ή όχι». 

 

 

Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις στη Συρία

Για τη Συρία ο Πούτιν είπε ότι ο συριακός λαός μπορεί να αποφασίσει ποιος θα τον κυβερνήσει. «Πιστεύουμε πως μόνο ο συριακός λαός μπορεί να αποφασίσει ποιος θα τους κυβερνήσει. Υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία των ΗΠΑ για το ψήφισμα του ΟΗΕ» είπε ο Πούτιν.

 

 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία θα συνεχιστεί έως ότου ξεκινήσει η πολιτική διαδικασία. Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε λόγο για χρήση νέων όπλων που δίνουν στη Μόσχα τη δυνατότητα να πλήξει καίρια τον εχθρό. 

Παραδέχτηκε την παρουσία ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία

 Ο ίδιος παραδέχτηκε για πρώτη φορά την ύπαρξη ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία. Ο ίδιος είπε ότι η Ρωσία είχε στείλει στρατιωτικό προσωπικό στην ανατολική Ουκρανία που εκτέλεσαν κάποιες στρατιωτικές αποστολές αρνήθηκε όμως ότι είχε αναπτυχθεί τακτικός στρατός. Ποτέ δεν είπαμε ότι δεν είχαμε στρατιωτική παρουσία είπε ο Ρώσος πρόεδρος και πρόσθεσε ότι υπάρχει διαφορά από την ανάπτυξη στρατού. Ο ίδιος επανέλαβε την πάγια θέση της Μόσχας περί ανάγκης συμβιβασμού στην ανατολική Ουκρανία, εκτιμά όμβως ότι οι σχέσεις Μόσχας-Κιέβου θα επιδεινωθούν.

Να πάρει ο Μπλάτερ το Νόμπελ! 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δέχτηκε ερώτηση και για το θέμα της FIFA. Ας περιμένουμε πρώτα να ολοκληρωθεί η έρευνα είπε και πρόσθεσε ότι ο Μπλάτερ είναι ένα αξιοσέβαστο πρόσωπο που έχει κάνει πολλά για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και γι αυτό θα έπρεπε να του δοθεί το βραβείο Νόμπελ.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook