Πούτιν: Η Δύση επιχειρεί να υψώσει σιδηρούν παραπέτασμα

Ο Πούτιν προειδοποίησε τους Ρώσους για τους δύσκολους καιρούς που έρχονται και κατηγόρησε τις δυτικές κυβερνήσεις ότι επιδιώκουν να υψώσουν σιδηρούν παραπέτασμα.

poutin-i-dusi-epixeirei-na-upswsei-sidiroun-parapetasma
SHARE THIS
0
SHARES

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τους Ρώσους για τους δύσκολους καιρούς που έρχονται και κατηγόρησε τις δυτικές κυβερνήσεις ότι επιδιώκουν να υψώσουν ένα νέο «σιδηρούν παραπέτασμα» γύρω από τη Ρωσία, κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του για την κατάσταση της χώρας ενώπιον και των δύο σωμάτων του ρωσικού κοινοβουλίου.

«Ορισμένες φορές, δεν ξέρει κανείς με ποιον είναι καλύτερο να μιλήσει, με τις κυβερνήσεις ή απευθείας με τους προστάτες τους και τους σπόνσορές τους», αναρωτήθηκε ειρωνικά ο Πούτιν.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία δείχνουν πως η ρωσική πολιτική ήταν η σωστή, υποστήριξε ο Πούτιν και κατηγόρησε τη Δύση για κυνισμό στη διαχείριση της ουκρανικής κρίσης.

Επικρίνοντας τα αμερικανικά σχέδια για την ανάπτυξη του προγράμματος αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη, τόνισε ότι δεν υπάρχει χώρος να προσπαθήσει να απευθυνθεί κανείς στη Ρωσία από θέση ισχύος.

Η Ουκρανία δεν ήταν παρά ένα πρόσχημα για την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αφού οι Δυτικοί επεδίωκαν εδώ και καιρό μία ανάσχεση της πορείας της χώρας, είπε.

Ορισμένες χώρες θα επιθυμούσαν τη διάλυση της Ρωσίας, όπως έγινε με τη Γιουγκοσλαβία, αλλά η Μόσχα δεν θα επιτρέψει να συμβεί αυτό.

Αναφερόμενος στις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι λειτούργησαν ως κίνητρα για τις ρωσικές επιχειρήσεις και ότι η Ρωσία παρέμεινε ανοικτή στις ξένες επενδύσεις.

«Οι κυρώσεις δεν ήΤαν παρά μία νευρική αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους», είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας. «Αλλά χωρίς αυτά (την Ουκρανία, την Κριμαία) θα είχαν εφεύρει άλλο πράγμα για να φρενάρουν την αυξανόμενη δυναμική της Ρωσίας», είπε.

Η Ρωσία δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον δρόμο της απομόνωσης και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, πρόσθεσε. 

Η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να «διαρρήξει» τις σχέσεις της με τους Ευρωπαίους και τις ΗΠΑ, είπε επικρίνοντας παράλληλα την Ουάσινγκτον ότι «επιδιώκει να επηρεάσει, παρασκηνιακά ή ευθέως, τις σχέσεις μας με τους γείτονές μας». «Ορισμένες φορές, δεν ξέρει κανείς με ποιον είναι καλύτερο να μιλήσει, με τις κυβερνήσεις ή απευθείας με τους προστάτες τους και τους σπόνσορές τους», αναρωτήθηκε ειρωνικά ο Πούτιν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook