Πούτιν και Ποροσένκο αναζητούν διέξοδο από την κρίση

Βλαντιμίρ Πούτιν και Πέτρο Ποροσένκο είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και συζήτησαν τρόπους για την αποκλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης. Συμφώνησαν σε σημεία.

poutin-kai-porosenko-anazitoun-dieksodo-apo-tin-krisi
SHARE THIS
0
SHARES

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον ουκρανό ομόλογό του Πέτρο Ποροσένκο και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε μεγάλο βαθμό σχετικά με «αυτό που χρειάζεται να γίνει» για τη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων Interfax.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, οι δύο πρόεδροι συζήτησαν «για την στρατιωτική και ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία. Οι ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για το γεγονός ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στον τερματισμό της αιματοχυσίας στο νοτιο-ανατολικό τμήμα της χώρας», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Οι απόψεις των προέδρων των δύο χωρών συνέπεσαν σε μεγάλο βαθμό ως προς τους πιθανούς τρόπους εξόδου από τη σημερινή σοβαρή κρίση», είπε ο Πεσκόφ.

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Ουκρανίας συναντήθηκαν στις 26 Αυγούστου στο Μινσκ, χωρίς αυτό να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook