Πούτιν σε Σαρκοζί: Θα σε τσακίσω και εσένα και τη Γαλλία

Μια συνομιλία μεταξύ του Β. Πουτιν και του Ν. Σαρκοζί πριν από αρκετά χρόνια έφερε στο φως της δημοσιότητας ντοκιμαντέρ της γαλλικής τηλεόρασης.

poutin-se-sarkozi-tha-se-tsakisw-kai-esena-kai-ti-gallia
SHARE THIS
0
SHARES

Μια συνομιλία μεταξύ του Βλαντιμίρ Πουτιν και του Νικολά Σαρκοζί πριν από αρκετά χρόνια έφερε στο φως της δημοσιότητας ντοκιμαντέρ της γαλλικής τηλεόρασης αφιερωμένο στον Ρώσο πρόεδρο.

Το 2007 ο νεοεκλεγείς τότε πρόεδρος Σαρκοζί ασκούσε συχνά κριτική προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Εκείνη την περίοδο ωστόσο ταξιδεύει ως αρχηγός του γαλλικού κράτους στη Ρωσία.

Στη συνάντηση ο Σαρκοζί, με το γνωστό υπεροπτικό του ύφος έχει την πρόθεση να δώσει ένα «μάθημα» στον Πούτιν και απευθύνεται στον Ρώσο πρόεδρο με απαξιωτικό τόνο και τρόπο. 

Ο Πούτιν αφήνει τον Σαρκοζί να μιλάει. Όταν ολοκληρώνει αυτά που έχει να πει, με ψυχρό ύφος προειδοποιεί τον Σαρκοζί, πως αν του ξαναμιλήσει κατά αυτόν τον τρόπο θα τσακίσει κι αυτόν και την χώρα του.

«Οι φραστικές προσβολές προς τον Νικολά Σαρκοζί από τον Πουτιν είναι άκρως ταπεινωτικές», δηλώνει στη γαλλική τηλεόραση δημοσιογράφος που συνόδευε τον γάλλο πρόεδρο σ αυτό το ταξίδι.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο γάλλος πρόεδρος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ήρεμος, χωρίς να είναι καθόλου επιθετικός.

Αναλυτές και δημοσιογράφοι ερμήνευσαν τότε την περίεργη συμπεριφορά του Σαρκοζί ως «μέθη». Όπως όμως είναι γνωστό, ο Σαρκοζί δεν πίνει ποτέ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook