Το εγκώμιο του Τζο Μπάιντεν έπλεξε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, η οποία ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη της ομιλία μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου ότι αποσύρεται από την κούρσα των προεδρικών εκλογών.
Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ χαιρέτισε σήμερα τον απολογισμό του Τζο Μπάιντεν, "απαράμιλλο στη σύγχρονη ιστορία" για έναν πρόεδρο των ΗΠΑ, χωρίς, ωστόσο, να αναφερθεί στην υποψηφιότητά της για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
"Η κληρονομιά του Τζο Μπάιντεν τα τελευταία τρία χρόνια είναι απαράμιλλη στη σύγχρονη ιστορία", δήλωσε η Χάρις, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε προς τιμήν αθλητών των πανεπιστημίων, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της, αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε τη στήριξή του σε εκείνη ως διάδοχό του.
"Κάθε ημέρα, ο πρόεδρός μας, Τζο Μπάιντεν, δίνει μάχη για τον αμερικανικό λαό και εμείς είμαστε βαθιά, βαθιά ευγνώμονες για την υπηρεσία του στο έθνος μας" συνέχισε.
"Σε μία θητεία, έχει ήδη έναν καλύτερο απολογισμό σε σχέση με τους περισσότερους προέδρους που έκαναν δύο θητείες", δήλωσε από τον Λευκό Οίκο η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.
Η Κάμαλα Χάρις δεν αναφέρθηκε ειδικά στη νέα της ιδιότητα ως κορυφαία υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αποσύρεται υπό το βάρος των ολοένα και αυξανόμενων πιέσεων από άλλα στελέχη των Δημοκρατικών.
Η ίδια ανέφερε σε μια ανάρτηση στο Χ ότι θα επισκεφθεί αργότερα σήμερα τα μέχρι πρότινος κεντρικά γραφεία της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν, στο Ντέλαγουερ, που τώρα θα είναι η έδρα της προεκλογικής εκστρατείας της. Σύμφωνα με την ίδια, ο Μπάιντεν, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19 την περασμένη εβδομάδα, νιώθει καλύτερα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος επρόκειτο να δώσει το παρών στην προγραμματισμένη από καιρό εκδήλωση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη επειδή ακριβώς νοσεί με κορονοϊό.