
Η πρώην γυναίκα του επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγντάντι ανέφερε ότι θέλει να εγκατασταθεί στην Ευρώπη για να ζήσει ελεύθερη, μιλώντας στη σουηδική εφημερίδα Expressen.
Ο Μπαγντάντι έχει αποκτήσει μία κόρη με την πρώην σύζυγό του.
«Θέλω να ζήσω σε μια ευρωπαϊκή χώρα, όχι σε αραβική. Θέλω να ζήσω ελεύθερη», σημείωσε Σάτζα Αλ Ντουλάιμι, 28 χρονών.
Την ίδια στιγμή πάντως εξαίρει τις αρετές του ισλαμικού νόμου (σαρία), που όπως λέει εγγυάται «ελευθερία και δικαιώματα για τις γυναίκες».
Στην ίδια συνέντευξη, η 7χρονη κόρη της, Χάγκαρ, αναφέρει ότι θέλει να πάει στην Ευρώπη για να «σπουδάσει».
«Μου έχουν βάλει την ετικέτα του τρομοκράτη ενώ απέχω πολύ από αυτό», ανέφερε η πρώην γυναίκα του αρχηγού του ISIS, η οποία αφέθηκε ελεύθερη πριν από μερικούς μήνες από φυλακή του Λιβάνου, όπου κρατείτο από το 2014 μαζί με τα παιδιά της.

Ο γάμος με τον αρχηγό του ISIS
Η Σάτζα, η οποία είχε μείνει χήρα από προηγούμενο γάμο, ξαναπαντρεύτηκε το 2008, μετά από παρότρυνση του πατέρα της, Αλ Μπαγντάντι.
Όταν κλήθηκε να περιγράψει τον χαρακτήρα του, έκανε λόγο για έναν «απλό οικογενειάρχη», καθηγητή πανεπιστημίου και έναν άνθρωπο που αγαπά τα παιδιά».
Ο Μπαγκντάντι πολεμούσε τότε στις τάξεις της Αλ Κάιντα στο Ιράκ και μετά στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Το 2010 αναλαμβάνει τα ηνία του ISIS.

«Πώς έγινε ο Εμίρης (πλέον "χαλίφης") της πιο επικίνδυνης τρομοκρατικής οργάνωσης στον κόσμο είναι μυστήριο», αναφέρει η πρώην σύζυγός του. η οποία λέει ότι τον εγκατέλειψε ενώ ήταν έγκυος, τρεις μήνες μετά τον γάμο τους.
«Η τελευταία μας συνομιλία ήταν το 2009. Με ρώτησε αν ήθελα να γυρίσω πίσω, αλλά εγώ είχα πάρει την απόφασή μου. Πού είναι το λάθος μου σε όλα αυτά; Τον παντρεύτηκα το 2008. Τώρα έχουμε χωρίσει», αναφέρει.
Η Σάτζα Αλ-Ντουλάιμι είναι σήμερα παντρεμένη με έναν Παλαιστίνιο με τον οποίο έχει κάνει ένα παιδί.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr