Follow us

Ράιφ Μπαντάουι: Έζησα από θαύμα μετά τις 50 μαστιγώσεις

Ο Σαουδάραβας μπλόγκερ αντιλαμβάνεται ως "θαύμα" το ότι δεν άφησε την τελευταία του πνοή μετά τις 50 μαστιγώσεις στις οποίες είχε υποβληθεί τον Ιανουάριο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ράιφ Μπαντάουι: Έζησα από θαύμα μετά τις 50 μαστιγώσεις

Ως «θαύμα» θεωρεί ο Σαουδάραβας μπλόγκερ, Ράιφ Μπαντάουι, το γεγονός ότι επέζησε των 50 μαστιγώσεων στις οποίες είχε υποβληθεί τον Ιανουάριο κατηγορούμενος, μεταξύ άλλων, για προσβολή του Ισλάμ, αναφέρεται σε άρθρο που δημοσίευσε το Σάββατο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Ο Μπαντάουι συνελήφθη το 2012 για αδικήματα που περιελάμβαναν προσβολή του Ισλάμ, αδικήματα στο διαδίκτυο και ανυπακοή προς τον πατέρα του, κάτι που θεωρείται έγκλημα στη Σαουδική Αραβία. Ο 30χρονος μπλόγκερ καταδικάστηκε πέρυσι σε 10 χρόνια κάθειρξη, ενώ του υπεβλήθη πρόστιμο 1 εκατομμυρίου ριάλ (περίπου 244.000 ευρώ). Επιπρόσθετα της ποινής ήταν και 1.000 μαστιγώσεις.

«1.000 μαστιγώματα: Γιατί λέω ό,τι σκέφτομαι»

Σε σχόλιά του στο περιοδικό ο Μπαντάουι ανακάλεσε στη μνήμη του το περιστατικό της δημόσιας μαστίγωσής του λέγοντας ότι περιβαλλόταν από ένα πλήθος που ζητωκραύγαζε «Αλλάχ Ακμπάρ», (ο Θεός είναι μεγάλος), σύμφωνα με το Der Spiegel.

«Βίωσα αυτά τα απάνθρωπα δεινά επειδή απλά εξέφρασα τη γνώμη μου», αναφέρεται στο άρθρο που επικαλείται δηλώσεις του μπλόγκερ.

«Η κατάσταση της υγείας του είναι κακή», είχε δηλώσει στο περιοδικό η σύζυγός του, Ενσάφ Χαϊντάρ, προσθέτοντας ότι ο Μπαντάουι έπασχε από υψηλή πίεση και μεγάλο στρες.

Την 1η Απριλίου πρόκειται να κυκλοφορήσει στη Γερμανία το συγγραφικό έργο του σαουδάραβα μπλόγκερ με τίτλο «1.000 μαστιγώματα: Γιατί λέω ό,τι σκέφτομαι». Στο άρθρο του το Der Spiegel αναφέρει ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει κατά της δημοσίευσης του βιβλίου, διότι θα μπορούσε να θέσει τη ζωή του Μπαντάουι σε κίνδυνο, κάτι που διαψεύδει τόσο το Βερολίνο όσο και ο εκδότης του. Ένας Γερμανός διπλωμάτης δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ο μπλόγκερ είναι ελεύθερος να δημοσιεύσει στη Γερμανία ό,τι θέλει, ωστόσο πρόσθεσε: «Το υπουργείο δεν είναι σε θέση να προβλέψει ποιες θα είναι οι συνέπειες της δημοσίευσης για τον ίδιο».

Τόσο οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσο και πολλές δυτικές κυβερνήσεις έχουν κάνει έκκληση στο Ριάντ να αναιρέσει την ποινή των 1.000 μαστιγώσεων. Ο Μπαντάουι έχει γλιτώσει μέχρι στιγμής 3 φορές τις περαιτέρω μαστιγώσεις εξαιτίας προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 02 Οκτ 2023 | 20:44

Αγία Σοφία: Τούρκος ιστορικός προειδοποιεί - "Αν δεν κλείσει θα καταρρεύσει"

Θεωρεί καταστροφική την ετήσια είσοδο σε αυτήν τριών εκατομμυρίων προσκυνητών, πέραν του αριθμού των τουριστών.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ 02 Οκτ 2023 | 20:25

Εξαφάνιση 15χρονης στην Αλσατία: Ο απόλυτα ψύχραιμος και ψυχρός 20χρονος φίλος της εξοργίζει και προκαλεί υποψίες...

Η έφηβη κοπέλα έφυγε από το σπίτι της προκειμένου να μεταβεί με τα πόδια στον κοντινότερο σιδηροδρομικό σταθμό - Δεν αποβιβάστηκε ποτέ από το τρένο

ΜΙΚΑΕΛ ΤΕΝΕΖΟΣ 02 Οκτ 2023 | 20:16

Σουηδία: Έλληνας αρχηγός στον πόλεμο των συμμοριών- Ποιος είναι ο "Greken" που σκοτώνεται με την "κουρδική αλεπού"

Υπό άλλες συνθήκες θα μιλούσαμε για έναν αστέρα στο χόκεϊ, ωστόσο ο Μίκαελ Τενέζος, μόλις στα 25 του χρόνια, ηγείται της συμμορίας Ντάλεν

ΣΑΔΙΣΤΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ 02 Οκτ 2023 | 19:58

Τέξας: Από το ερωτικό τρίγωνο στη δολοφονία - Η σατανική παγίδα που έστησε στον εραστή της μια 50χρονη

Οι sweethearts που εκτίουν που μπλέχτηκαν σε ένα ερωτικό τρίγωνο, τώρα εκτίουν ισόβια για τη δολοφονία ενός αθώου.

ΝΥΦΗ ΚΑΙ ΓΑΜΠΡΟΣ ΕΧΑΣΑΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ 02 Οκτ 2023 | 16:34

Ματωμένος γάμος με 107 νεκρούς στο Ιράκ: Η στιγμή που φουντώνει η οροφή και αρχίζει να "βρέχει" φωτιά [βίντεο]

"Μια από τις βασικές αιτίες της φωτιάς ήταν τα πυροτεχνήματα" είπε ο επικεφαλής της επιτροπής διερεύνησης της φονικής πυρκαγιάς στο Ιράκ

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΕΝΘΟΣ 02 Οκτ 2023 | 14:04
ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ 02 Οκτ 2023 | 13:22

Νόμπελ Ιατρικής στους ερευνητές πίσω από την τεχνολογία mRNA για τα εμβόλια κατά του COVID

Η κορυφαία διάκριση θα απονεμηθεί στην Ουγγαρέζα Καταλίν Κάρικο και τον Αμερικανό Ντρου Βάισμαν.

ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ 02 Οκτ 2023 | 13:03

ΗΠΑ: Στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ο Τραμπ - Κατηγορείται για υπερβολική διόγκωση των περιουσιακών του στοιχείων

Ο 77χρονος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να παρουσιαστεί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ 02 Οκτ 2023 | 12:08

Ξεκίνησε να ζωγραφίζει στα 80 της και στα 100 έβγαλε το πρώτο της λεύκωμα - Η ιστορία της Yoko Tada

Το μονοπάτι της προς την τέχνη δεν ήταν ευθύ: φέτος γίνεται 100 χρονών και μετά από ένα κενό 60 χρόνων συδαυλίστηκε εκ νέου, στα 80 της, η αγάπη της για ζωγραφική.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΡΤΗΣΕ 02 Οκτ 2023 | 11:44

Το ειρωνικό meme του Μασκ κατά του Ζελένσκι: Τάσσεται και κατά της βοήθειας των ΗΠΑ

Με ειρωνικό meme ο Μασκ επιτίθεται στον Ζελένσκι και τάσσεται κατά της βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΡΑΚ 02 Οκτ 2023 | 11:21

Τουρκία: Αντίποινα κατά του ΡΚΚ μετά την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Άγκυρας

Η Τουρκία εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα στο βόρειο Ιράκ κατά θέσεων Κούρδων μαχητών.

ΝΕΚΡΟΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ 01 Οκτ 2023 | 18:32

Τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία: Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στην "καρδιά" της Άγκυρας

"Πράξη θυσίας" χαρακτηρίζει το ΡΚΚ την φονική επίθεση στο κέντρο της Άγκυρας.

ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ 01 Οκτ 2023 | 17:32

Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός στην Ισπανία: Στους 15 οι νεκροί από πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο

Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό αγνοοουμένων.