
Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η αποκάλυψη ότι ένας από τους κορυφαίους animator των στούντιο κινουμένων σχεδίων της Pixar και της Disney είναι αντιμέτωπος στη Γαλλία με βαριές κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.
Ο 59χρονος Μπολέμ Μπουσιμπά, πολύ αναγνωρισμένος στη δουλειά του και "αγαπημένο παιδί των κινηματογραφικών στούντιο", όπως περιγράφεται είναι ο βασικός σχεδιαστής ή επιβλέπων σχεδιαστής ταινίων με τεράστια εμπορική επιτυχία και ιδιαίτερα δημοφιλών στα μικρά παιδιά, όπως οι ταινίες Ratatouille ["Ο Ρατατούης"], The Hunchback of Notre Dame ["Η Παναγία των Παρισίων"], Lilo & Stitch, The Incredibles ["Οι απίθανοι"], Up ["Ψηλά στον ουρανό"] και Tarzan, μεταξύ άλλων.
Ο 59χρονος κατηγορείται ότι έναντι αμοιβής που έστελνε σε ανθρώπους στις Φιλιππίνες απαιτούσε να του στέλνουν πορνογραφικό υλικό με βιασμού ανήλικων κοριτσιών ηλικίας από μόλις 3 ετών, όπως αποκαλύπτει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ της, η γαλλική εφημερίδα Figaro.

Ο κατηγορούμενος, που στο εισαγγελικό πόρισμα χαρακτηρίζεται "σαδιστής" και "διεστραμμένος", παρακολουθούσε μέσω live streaming τους βιασμούς των παιδιών, πολλά από τα οποία εκλιπαρούσαν να μπει τέλος στο μαρτύριό τους αλλά οι βιαστές τους δεν σταματούσαν. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μπουσιμπά "παρήγγειλε τον βιασμό εκατοντάδων κοριτσιών ηλικίας από 3 έως 15 ετών, στις Φιλιππίνες".
Πώς πιάστηκε
Η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία Europol, εντόπισε και άρχισε να ερευνά τον Μπουσίμπα από το 2019, όταν παρατηρήθηκαν ύποπτες τραπεζικές κινήσεις κεφαλαίων από τους λογαριασμούς του προς τις Φιλιππίνες.
Η έρευνα, που διήρκησε τέσσερα χρόνια, αποκάλυψε ότι πλήρωνε για εξ αποστάσεως σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και ότι οι παραλήπτες των χρημάτων, συχνά ήταν οι ίδιοι οι γονείς των παιδιών-θυμάτων.
Ο αριθμός των live streaming που παρακολούθησε ανέρχεται σε εκατοντάδες και, καθώς η έρευνα συνεχίζεται και μετά την απαγγελία κατηγορίων σε βάρος του, θα μπορούσε να φτάσει έως και τα χίλια παιδιά που έχουν κακοποιηθεί, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Ο Μπουσίμπα, ο οποίος αναφερόταν στα παιδιά ως "γουρούνια", παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια των ανακρίσεών του ότι τα παιδιά των οποίων την κακοποίηση διέταζε ήταν "φοβισμένα" και "συχνά έκλαιγαν". "Ήταν φρικτό αυτό που τους συνέβαινε", είπε με απίστευτη ωμότητα περιγράφοντας τι γινόταν κατά δική του παραγγελία και απαίτηση. Και, σύμφωνα με το γαλλικό δημοσίευμα, προσέθεσε: "Νομίζω ότι το έλεγαν στον ενήλικα και ο ενήλικας, τις περισσότερες φορές, δεν σταματούσε".
Περισσότερες λεπτομέρειες για τις ενέργειες του Bouchiba μπορείτε να βρείτε στην αρχική αναφορά της Figaro. Αρκεί να πούμε ότι οι πράξεις ήταν βάρβαρες και ξεφτιλισμένες πέρα από κάθε κατανόηση και δεν ήταν απαραίτητο να ανατυπωθούν εδώ.
🔴 EXCLUSIF - "Sadique" et "pervers", l'un des graphistes français de Ratatouille et des Indestructibles commandait des shows sexuels d'enfants en Asiehttps://t.co/kOF6q7CvGg
— Le Figaro (@Le_Figaro) October 10, 2024
Ο "μπαμπάς" του Ρατατούη και άλλων πολυαγαπημένων ηρώων
Ο Μπουσίμπα ένας πολύ ταλαντούχος γραφίστας και animator έκανε μεγάλη καριέρα στα στούντιο της Disney και της Pixar επί δεκαετίες.
Από τις ταινίες που προαναφέραμε, ταυτίστηκε ειδικά με την τεράστια επιτυχία "Ο Ρατατούης". Σε ένα κλείσιμο του ματιού, έχει γράψει το όνομά του πάνω στο πακέτο με τα μακαρόνια που χρησιμοποιεί ο ήρωας της ταινίας, Λινγκουίνι, ονομάζοντας τη μάρκα "Bouchiba".

Για τη δουλειά του έχει λάβει πολλές διακρίσεις ενώ ήταν ο animator των υποψηφίων για Όσκαρ μικρού μήκους ταινιών κινουμένων σχεδίων "Lorenzo" και "Runaway Brain".
Λόγω της μεγάλης εμπειρίας του και της καταξίωσής του στον επαγγελματικό του χώρο, συχνά εργαζόταν ως σύμβουλος για την ανάπτυξη νέων ηρώων ταινιών κινουμένων σχεδίων.
Η λαμπρή καριέρα του στα κινούμενα σχέδια περιλαμβάνει επίσης τη συμμετοχή του στις ταινίες How to Train Your Dragon ["Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας"] της Dreamworks, κινούμενα σχέδια στη βραβευμένη με Όσκαρ μικρού μήκους Dear Basketball ενώ συνεργάστηκε στο σενάριο για την ταινία Trollhunters: Tales of Arcadia.
Η δίκη του έχει οριστεί να διεξαχθεί 29-31 Οκτωβρίου. Εφόσον κριθεί ένοχος, ο Μπουσιμπά θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης έως και είκοσι ετών.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr