Σαλβίνι-Ντι Μάιο: Δεν αλλάζει ο προϋπολογισμός

Την Πέμπτη αναμένεται να αρχίσει η εξέταση του προσχεδίου προϋπολογισμού από το ιταλικό κοινοβούλιο.

salbini-nti-maio-den-allazei-o-proupologismos
SHARE THIS
0
SHARES

Την Πέμπτη αναμένεται να αρχίσει η εξέταση του προσχεδίου προϋπολογισμού από το ιταλικό κοινοβούλιο, το οποίο θα μπορούσε και να τροποποιήσει ένα μέρος των μέτρων που έχουν παρουσιαστεί έως τώρα, με γνώμονα την απόρριψη του προσχεδίου από την Κομισιόν και την αντιπαράθεση που μαίνεται εδώ και εβδομάδες.

O πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, επ' ευκαιρία της διεθνούς ημέρας αποταμίευσης, δήλωσε ότι χρειάζεται «σοφία και διαφάνεια» για την προστασία των αποταμιεύσεων των Ιταλών και υπογράμμισε πως η δημοσιονομική ισορροπία συμβάλλει με ουσιαστικό τρόπο στη διατήρηση της σταθερότητας και της πραγματικής κυριαρχίας της χώρας.

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Τζοβάνι Τρία, δήλωσε, εξάλλου, ότι «το δημόσιο έλλειμμα στο 2,4% για το 2019 δεν είναι υπερβολικό» και ότι «θα ήταν ανεύθυνο από μέρους της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, διότι πρέπει να ευνοηθεί η οικονομική ανάκαμψη της χώρας».

Τόσο ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, όσο και ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, επιβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τον κρατικό προϋπολογισμό για το επόμενο έτος.

Την ίδια στιγμή, αλαφρά αύξηση κατέγραψε η ανεργία, σύμφωνα με το ινστιτούτο στατιστικής Istat καθώς τον περασμένο μήνα (Σεπτέμβριο) «άγγιξε» το 10,1%, με άνοδο 0,3% σε μηνιαία βάση.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, δύσκολα θα μπορέσει να επιτευχθεί ανάπτυξη της τάξης του 1,2% φέτος και 1,5% το 2019, όπως προβλέπει η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

Η Ιταλία είναι υποχρεωμένη να αυξήσει το δημοσιονομικό έλλειμμά της για να αντισταθμίσει την επιβράδυνση στην οικονομική δραστηριότητα και να δημιουργήσει μακροπρόθεσμα ανάπτυξη, δήλωσε ο ιταλός υπουργός Οικονομίας. Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο, ο Τζοβάνι Τρία δήλωσε ακόμη πως το έλλειμμα δεν θα υπερβεί τον στόχο του 2,4% του ΑΕΠ το 2019 και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει «με κανέναν τρόπο» να εγκαταλείψει το ευρώ.

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Reuters

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook