Σάλος στην Αυστρία για τη δήλωση Στράχε περί εμφυλίου πολέμου

Ο αρχηγός του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, Χάιντς Κρίστιαν Στράχε δήλωσε ότι οι εξαιτίας των προσφύγων θα ξεσπάσει εμφύλιος στην Αυστρία.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σάλος στην Αυστρία για τη δήλωση Στράχε περί εμφυλίου πολέμου

Γενική είναι η κατακραυγή που εκφράζεται σήμερα στην Αυστρία, τόσο από την πλευρά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όσο και από την πλευρά όλων των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, εναντίον των χθεσινών τοποθετήσεων του αρχηγού του αντιπολιτευόμενου ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, ο οποίος σε δριμεία επίθεσή του απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες διατεινόταν ότι εξαιτίας τους "μεσοπρόθεσμα δεν είναι απίθανος ένας εμφύλιος πόλεμος στην Αυστρία".

Στην ετήσια του "Ομιλία για την κατάσταση του έθνους", ο αρχηγός του Κόμματος των Ελευθέρων -το οποίο εδώ και ένα χρόνο εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις ως η πρώτη πλέον πολιτική δύναμη στην Αυστρία- είχε ισχυριστεί πως "με το ξέφρενο ρεύμα από ξένους προς τον πολιτισμό μετανάστες της φτώχειας, που διεισδύουν στο κοινωνικό μας σύστημα, κλονίζεται στα θεμέλια του ο κοινωνικός ιστός και αυτό καθιστά μεσοπρόθεσμα όχι απίθανο έναν εμφύλιο πόλεμο".

"Ο Στράχε επιδιώκει την όξυνση"

"Ο Χάιντς Κρίστιαν Στράχε δεν είναι πατριώτης", κατήγγειλε μετά την σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Κρίστιαν Κερν.

"Ο Χάιντς Κρίστιαν Στράχε θεωρεί μεσοπρόθεσμα να μην είναι απίθανος ένας εμφύλιος πόλεμος στην Αυστρία και εξ αυτού εκλαμβάνει την δικαιολόγηση κάθε δυνατού πολιτικού μέσου, και αυτό μάλιστα, την παραμονή της εθνικής εορτής της Αυστρίας" (ΣΣ στις 26 Οκτωβρίου), τονίζει στην δήλωσή του ο Αυστριακός καγκελάριος.

Ο καγκελάριος, παραπέμποντας στη ρήση του πρώην προέδρου της Γερμανίας Γιοχάνες Ράου πως "Πατριώτης είναι εκείνος που αγαπά την πατρίδα του, εθνικιστής είναι εκείνος ο οποίος περιφρονεί τις πατρίδες των άλλων", συμπεραίνει στις δηλώσεις του πως "ο Χάιντς Κρίστιαν Στράχε δεν είναι πατριώτης".

Ο Αυστριακός καγκελάριος κάνει επιπλέον λόγο για "ανησυχητικές εξελίξεις και για επιδίωξη μίας όξυνσης λίγο πριν τις αυστριακές προεδρικές εκλογές (ΣΣ τον επαναληπτικό γύρο τους στις 4 Δεκεμβρίου) για να νομιμοποιηθούν βήματα", τα οποία, όπως ο ίδιος αναφέρει, χωρίς να γίνει περισσότερο συγκεκριμένος, σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται.

Για "παράλογη διατύπωση, σε μία εποχή που, ούτως ή άλλως, είναι παραπάνω από δύσκολη", καταγγέλλει τις θέσεις του αρχηγού της αυστριακής Ακροδεξιάς, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Ράινχολντ Μιτερλένερ, προειδοποιώντας πως "με τις θέσεις αυτές προωθούνται επιπλέον εξελίξεις που πολώνουν, την στιγμή που υπάρχει ανάγκη του αντιθέτου".

"Δεν πιστεύω στα αυτιά μου", τονίζει χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τις πρωτοφανείς τοποθετήσεις του αρχηγού του Κόμματος των Ελευθέρων, ο πρώην ομοσπονδιακός πρόεδρος 2004 - 2016 της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ -του οποίου η δεύτερη εξαετής θητεία στο ύπατο αξίωμα της χώρας ολοκληρώθηκε στις 8 Ιουλίου- σε συνέντευξή του στο αυριανό φύλλο της Τετάρτης της αυστριακής εφημερίδας "Κουρίρ".

"Σε μία επιμελώς προετοιμασμένη ομιλία του, ο Χάιντς Κρίστιαν Στράχε θεωρεί μεσοπρόθεσμα ως όχι απίθανο, άρα ως πιθανό, έναν εμφύλιο πόλεμο", παρατηρεί ο πρώην ομοσπονδιακός πρόεδρος, για να επισημάνει κατόπιν πως "με τις λέξεις εμφύλιος πόλεμος κανένας δεν επιτρέπεται να παίζει, ούτε και να συμπεριφέρεται επιπόλαια, αλλά ούτε και να τις χρησιμοποιεί με σκοπό την πρόκληση φόβου, και αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για τον αρχηγό ενός κόμματος που επιδιώκει το αξίωμα του ομοσπονδιακού προέδρου της χώρας και αργότερα και του ομοσπονδιακού καγκελάριου".

Επίθεση εναντίον της Μέρκελ

Στην χθεσινή "Ομιλία για την κατάσταση του έθνους", ο αρχηγός της αυστριακής Ακροδεξιάς είχε εξαπολύσει δριμεία επίθεση εναντίον, μεταξύ άλλων, της Γερμανίδας καγκελάριου Άγγελα Μέρκελ, των προσφύγων και μεταναστών, των διατλαντικών συμφωνιών εμπορίου, των "πουλημένων" ΜΜΕ, και της αυστριακής κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα, εξαίροντας την προσωπικότητά του υπαρχηγού του κόμματος του και υποψήφιου του στον επαναληπτικό γύρο των αυστριακών προεδρικών εκλογών της 4ης Δεκεμβρίου Νόρμπερτ Χόφερ, ο Χάιντς Κρίστιαν Στράχε δήλωνε πεπεισμένος πως αυτός θα είναι ο μελλοντικός ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας.

Ο υπαρχηγός και υποψήφιος των Ελευθέρων είχε ηττηθεί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 22 Μαΐου συγκεντρώνοντας ποσοστό 49,7%, έναντι 50,3% του υποστηριζόμενου από τους Πράσινους αντιπάλου του, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, νικητή των εκλογών, με τον οποίο θα βρεθούν αντιμέτωποι και στον επαναληπτικό γύρο, για τον οποίο ο Νόρμπερτ Χόφερ εμφανίζεται να προηγείται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Ο επαναληπτικός γύρος κατέστη αναγκαίος, καθώς, το κόμμα των Ελευθέρων, εξαιτίας της ήττας του υποψηφίου του, είχε καταθέσει προσφυγή κατά του αποτελέσματος της 22ας Μαΐου στο Αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο το οποίο, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή απόδειξη νοθείας, αποφάσισε την ακύρωση του δευτέρου γύρου των εκλογών και την επανάληψη ολόκληρης της εκλογικής διαδικασίας, κάτι που αποτελεί παγκόσμια καινοτομία και ανοίγει τις πόρτες για μελλοντικές επανειλημμένες προσφυγές κατά μη αρεστών εκλογικών αποτελεσμάτων.

Στην ομιλία του ο αρχηγός των Ελευθέρων είχε καταγγείλει την ανεύθυνη, εγκληματική προσφυγική πολιτική της Γερμανίδας καγκελάριου, με την οποία αυτή κρατά ολόκληρη την Ευρώπη σε ομηρία", χαρακτηρίζοντας την Άγγελα Μέρκελ ως την "πλέον επικίνδυνη γυναίκα της Ευρώπης", που, όπως ο ίδιος διατεινόταν, "έδωσε το έναυσμα για την μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών εδώ και αιώνες, με αυτή την μετανάστευση να αποδεικνύεται ως απειλή για την Ευρώπη και να καθιστά μεσοπρόθεσμα όχι απίθανο έναν εμφύλιο πόλεμο".

Εμφανιζόμενος ως υπερασπιστής των αξιών και αρχών της Ευρώπης, ο Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, προειδοποίησε το κοινό του πως εάν "θέλουμε να διατηρήσουμε μόνιμα την πολιτιστική μας κληρονομιά πρέπει να είμαστε και έτοιμοι να την υπερασπίσουμε, καθώς με τα επίκαιρα ρεύματα μετανάστευσης έρχονται στην Ευρώπη άνθρωποι που ούτε καν διανοούνται να ενταχθούν, πολύ δε λιγότερο προτίθενται να αφομοιωθούν, και ως εκ τούτου η καταστροφή είναι προδιαγραμμένη".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΑΣΥΛΟΥ 12 Οκτ 2020 | 13:52

Μηταράκης: Μείωση κατά 73% στις προσφυγικές ροές - Επτά αλλαγές στη διαχείριση του μεταναστευτικού

Κάθετη πτώση στις προσφυγικές ροές σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος - Τι δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης - Ποιες είναι οι 7 αλλαγές στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

11 Οκτ 2020 | 13:03

Κεφαλονιά: Εντοπίστηκε σκάφος με 30 παράνομους μετανάστες - Ανάμεσά τους 6 παιδιά

Μεταξύ των τριάντα παράτυπων μεταναστών ήταν έξι παιδιά και τρεις γυναίκες.

11 Οκτ 2020 | 12:53

Μηταράκης: ΑΦΜ, ΙΒΑΝ και ΠΑΑΥΠΑ στους πρόσφυγες, προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν στη χώρα μας 82.000 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες.

10 Οκτ 2020 | 20:20

Πάνω από 1.000 μετανάστες από την Αφρική έφτασαν στα Κανάρια Νησιά

Ο ρυθμός αφίξεων παράτυπων μεταναστών στα Κανάρια Νησιά στην Ισπανία δεν είχε παρατηρηθεί την τελευταία και πλέον δεκαετία.

ΦΙΛΙΠΟ ΓΚΡΑΝΤΙ 07 Οκτ 2020 | 13:40

Κορονοϊός: Θετικός βρέθηκε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Με ήπια συμπτώματα νοσηλεύεται κορονοϊού ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΥ 06 Οκτ 2020 | 12:16

Λουκέτο στις υπηρεσίες ασύλου της Αθήνας - Κόλλησαν κορονοϊό και οι διερμηνείς

Κλειστές είναι από σήμερα Τρίτη όλες οι υπηρεσίες ασύλου, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗ 05 Οκτ 2020 | 16:36

ΜΚΟ θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι "ξέφραγο αμπέλι"- Ηρθαν με αεροπλάνο για να πάρουν πρόσφυγες, μπλόκο στην προσγείωση

Η πτήση από την Ολλανδία τελικά προσγειώθηκε στην Αθήνα και όχι στη Λέσβο χωρίς να παραλάβει πρόσφυγες

03 Οκτ 2020 | 18:33

Αναβολή πήρε η υπόθεση Σαλβίνι - Αναμένεται η κατάθεση του Τζουζέπε Κόντε

Η υπόθεση αφορά την άρνηση του Ματέο Σαλβίνι να επιτρέψει, τον Ιούλιο του 2019, την αποβίβαση των μεταναστών αυτών σε λιμάνι της Κάτω Ιταλίας.

ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ, 27 ΚΑΙ 44 ΕΤΩΝ 02 Οκτ 2020 | 12:53

Ναυάγιο στην Κρήτη: Συνελήφθησαν οι διακινητές 59 μεταναστών

Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στην Κρήτη. Επέβαιναν 59 άτομα, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Οι δύο διακινητές συνελήφθησαν.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΟ 01 Οκτ 2020 | 11:21

Ακυβέρνητο σκάφος ανοιχτά της Κρήτης με 60 μετανάστες

Στο σημείο βρίσκεται ένα πλωτό σκάφος του λιμενικού και ένα ναυαγοσωστικό.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ 30 Σεπ 2020 | 20:38

LRAD: Αυτά είναι τα δύο νέα "υπερόπλα" της ΕΛΑΣ στον Έβρο - Τέλος στις "οργανωμένες" εφόδους μεταναστών [Βίντεο]

Πρόκειται για δύο σύγχρονα ηχητικά-ηχοβολιστικά συστήματα, τα Long Range Acoustic Device, για την αντιμετώπιση επιθετικών ενεργειών στον Έβρο

ΣΕΝΑΡΙΟ ΔΥΣΤΟΠΙΑΣ 30 Σεπ 2020 | 12:35

Βρετανία: Σκέψεις να στείλει τους αιτούντες άσυλο στο νησί εξορίας του Ναπολέοντα

Συνολικά, υπήρξαν περισσότερες από 32.000 αιτήσεις για άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Ιούνιο του 2019 ως τον Ιούνιο του 2020.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣ 30 Σεπ 2020 | 07:51

Παράνομα "Airbnb" για μετανάστες σε διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας - "Ενοίκιο" 15 έως 40 ευρώ την ημέρα

Παράνομες ενοικιάσεις σε μετανάστες - Το ιδιότυπο "Airbnb" με ενοικιάσεις διαμερισμάτων στο κέντρο της Αθήνας.