Οι συστοιχίες των Patriot της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας (ΕΛΔΥΣΑ) αναχαίτισαν δύο βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη, όπως έγινε γνωστό το πρωί του Σαββάτου πηγές του ΓΕΕΘΑ.
Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή, το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας επιτίθεται σε υποδομές των Χούθι, με τους προσκείμενους στην Τεχεράνη αντάρτες να αντεπιτίθενται.
Τι αναφέρεται από το ΓΕΕΘΑ
"Γνωρίζεται ότι το Σάββατο 25 Ιουλίου και ώρα 07:15 (ώρα Ελλάδας), η Πυροβολαρχία Κατευθυνόμενων Βλημάτων PATRIOT της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας (ΕΛΔΥΣΑ), στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην αποστολή της διεθνούς πρωτοβουλίας "Integrated Air Missile Defense (IAMD) Concept" για την υποστήριξη της αεράμυνας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, αντιμετώπισε με επιτυχία 100% επίθεση από την περιοχή της Υεμένης.
"Η επίθεση εκδηλώθηκε με δύο βαλλιστικούς πυραύλους και είχε ως στόχο σημαντικότατη εγκατάσταση διυλιστηρίων στην περιοχή Γιανμπού, όπου είναι ανεπτυγμένη η ελληνική Πυροβολαρχία.
"Η ΕΛΔΥΣΑ συνεχίζει κανονικά την αποστολή της".
Σημειώνεται ότι και στις αρχές Απριλίου η Πυροβολαρχία Κατευθυνόμενων Βλημάτων Patriot της ΕΛΔΥΣΑ, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην αποστολή της διεθνούς πρωτοβουλίας "Integrated Air Missile Defense (IAMD) Concept" για την υποστήριξη της αεράμυνας του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, έβαλλε ένα βλήμα και κατέρριψε ένα στόχο (μη επανδρωμένο Αερόχημα – UAV),σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες εμπλοκής.
Παράλληλα, στις 19 Μαρτίου οι ελληνικοί Patriot στη Σαουδική Αραβία είχαν καταρρίψει δύο ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους.