Ο αριθμός των νεκρών στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης αυξήθηκε κατά 237 μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, φτάνοντας συνολικά τους 965 αφότου ξέσπασε η επιδημία, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.
Στην Πολιτεία καταγράφηκαν επίσης 7.195 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 59.513.
Σε νοσοκομεία νοσηλεύονται πάνω από 8.500 ασθενείς, εκ των οποίων οι 2.000 σε μονάδες εντατικής θεραπείας, πρόσθεσε ο κυβερνήτης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Η Νέα Υόρκη είναι η Πολιτεία που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία στις ΗΠΑ.
Παρόλα αυτά ο αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter διαβεβαίωσε πως "Δεν θα απαιτηθεί καραντίνα".
Στο μεταξύ, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ζήτησαν από τους κατοίκους των πολιτειών της Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσι και του Κονέτικατ, όπου μαίνεται η πανδημία του κορονοϊού, να αποφεύγουν όλες τις μη απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ για 14 ημέρες.
Σε ταξιδιωτική οδηγία που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπό της, η υπηρεσία διευκρινίζει ότι η προειδοποίηση αυτή δεν έχει εφαρμογή για τους εργαζόμενους σε "κρίσιμους" τομείς "υποδομών" που θεωρούνται απαραίτητο να συνεχίσουν τη λειτουργία τους (μεταφορές με φορτηγά δημόσιας χρήσης, παραγωγή και διανομή τροφίμων, υγεία, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες κ.ά.).
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr