Σε ποιές χώρες λένε τα χειρότερα για τους πολιτικούς τους

Δείτε τις 13 χώρες στις οποίες οι πολίτες εμπιστεύονται λιγότερο τους πολιτικούς τους.

se-poies-xwres-lene-ta-xeirotera-gia-tous-politikous-tous
SHARE THIS
0
SHARES

Η έρευνα του World Economic Forum για την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα δεν περιείχε μόνο στοιχεία για τα οικονομικά των κρατών. Αποκάλυψε και τις διαθέσεις ορισμένων λαών απέναντι στους πολιτικούς τους. Και συγκεκριμένα το πόσο τους εμπιστεύονται. Τα αποτελέσματα είναι πράγματι εντυπωσιακά.

Όπως αναφέρει ο Independent, το ερώτημα που έκαναν οι ερευνητές ήταν: «Με ποιο βαθμό αξιολογείτε τις ηθικές προδιαγραφές των πολιτικών στη χώρα σας;». Οι ερωτώμενοι απάντησαν με βάση την κλίμακα από το 1 έως το 7, με το 1 να είναι η χαμηλότερη αξιολόγηση και το 7 η υψηλότερη. Αξίζει να σημειωθεί πως καμία χώρα δεν πήρε «άριστα». Η Σιγκαπούρη έφτασε κοντά αλλά δεν τα κατάφερε λαμβάνοντας βαθμό 6.2.

Από τις 34 χώρες που συμμετέχουν στο ΟΟΣΑ, ο Independent βρήκε τις 13 χώρες που σημείωσαν την χειρότερη επίδοση. Μεταξύ αυτών και η χώρα μας...

Δείτε ολόκληρη τη λίστα του Independent:

Οι 13 χώρες με τη χειρότερη επίδοση είναι οι εξής:

13. Τουρκία

Η χώρα απασχολείται από υποθέσεις διαφθοράς, ενώ ένα σκάνδαλο που ξέσπασε το 2013 εξακολουθεί να βουίζει.

12. Πορτογαλία

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς ένα σκάνδαλο διαφθοράς οδήγησε στην παραίτηση του υπουργού Μ. Macedo.

11. Ισραήλ

Η δυσπιστία των πολιτών για τους πολιτικούς του προέρχεται από την πεποίθηση ότι στον πεδίο της πολιτικής κυριαρχεί ο νεποτισμός.

10. Νότια Κορέα

Οι πολίτες της Ν. Κορέας δεν δείχνουν ούτε αυτοί ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στους πολιτικούς λόγω σκανδάλων διαφθοράς.

9. Πολωνία

Σύμφωνα με το ειδικό ευρωβαρόμετρο, ένα τέταρτο των Πολωνών πιστεύουν πως η διαφθορά επηρεάζει την καθημερινή τους ζωή.

8. Ελλάδα

Η κυβέρνηση του Α. Τσίπρα μπορεί να κατάφερε να επανεκλεγεί τον Σεπτέμβριο ωστόσο το κοινό δεν είναι ακόμη αβέβαιο για το αν οι πολιτικοί είναι ικανοί να εξασφαλίσουν μια καλύτερη συμφωνία για τη χώρα.

7. Ουγγαρία

Η κυβέρνηση του Β. Ορμπάν έχει χάσει μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης μετά τη διακοπή των πληρωμών από την ΕΕ λόγω ενός φερόμενου σκανδάλου που αφορά την ανάθεση συμβάσεων.

6. Μεξικό

Το σκάνδαλο που σχετίζεται με την εξαφάνιση 43 μαθητών στις 26 Σεπτεμβρίου του 2014 απεικονίζει γιατί το κοινό δεν εμπιστεύεται ιδιαιτέρως την κυβέρνηση.

5. Ισπανία

Η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι ταλανίζεται από μια σειρά σκανδάλων την τελευταία περίοδο, με τους Podemos και τους Cuidadanos να κερδίζουν έδαφος.

4. Σλοβακία

Η ίδια η βρετανική κυβέρνηση προειδοποιεί τους ενδιαφερόμενους επενδυτές ότι υπάρχει διαφθορά στη χώρα ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας, της παιδείας , της δημόσιας τάξης.

3. Σλοβενία

Η χώρα ακόμη παλεύει να διαχειριστεί τη μετάβασή της από τον Κομμουνισμό πριν από 20 χρόνια.

2. Τσεχία

Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση με τις κατηγορίες για δωροδοκίες και μη θεμιτές επιχειρηματικές σχέσεις να δίνουν και να παίρνουν.

1. Ιταλία

Η διαφθορά και τα σεξουαλικά σκάνδαλα κυριάρχησαν στην ιταλική πολιτική ζωή για δεκαετίες, με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να έχει υπηρετήσει στο αξίωμα του πρωθυπουργού τρεις φορές. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook