Σε θέσεις μάχης αστυνομία και διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ

Η κυβέρνηση απαγόρευσε την διαδήλωση στη μνήμη των νεκρών του Ταξίμ. Επί ποδός 25 χιλιάδες αστυνομικοί. Συνελλήφθη δημοσιογράφος του CNN. Ερντογάν: «Θα συλληφθούν οι διαδηλωτές».

|
SHARE THIS
0
SHARES

Αποφασισμένοι να διαδηλώσουν στη μνήμη των νεκρών στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης είναι οι χιλιάδες πολίτες που ανταποκρίνονται στην πρόσκληση της «Πλατφόρμας Αλληλεγγύης», πάρα την κυβερνητική απαγόρευση.

Σε αστυνομικό κλοιό η Πόλη

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης δηλώνει αποφασισμένος να αποτρέψει την συγκέντρωση των πολιτών. Τουλάχιστον 25 χιλιάδες αστυνομικοί ένστολοι και με πολιτικά, είναι στο πόδι από νωρίς το πρωί περιπολώντας στην Ταξίμ αλλά και στο μικρό πάρκο Γκεζί, όπου πριν ακριβώς ένα χρόνο άρχισαν οι μεγάλες διαδηλώσεις κατά της καταστροφής του. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 20 πολίτες. 

Συνελλήφθη δημοσιογράφος του CNN μπροστά στην κάμερα

Ο αμερικανός δημοσιογράφος Ιβαν Γουότσον του CNN συνελληφθη μαζί με όλη την ομάδα παραγωγής του διτκύου την στιγμή που μετέδιδε τις εξελίξεις από την συγκέντρωση. Τον ρεπόρτερ κύκλωσαν αστυνομική με κράνη και ασπίδες αλλά και άλλοι που φορούσαν πολιτικά και τον υποχρέωσαν να σταματήσει την μετάδοση, επιμένοντας να τους δείξει εκτός από την δημοσιογραφική ταυτότητά του και το διαβατήριό του.

 

Η ομάδα του CNN προσήχθη για εξακρίβωση στοιχείων και ο ρεπόρτερ αφέθηκε ελεύθερος λίγη ώρα αργότερα. Στο twitter έγραψε ότι ένας αστυνομικός τον κλώτσησε.

Ερντογάν: Όποιος διαδηλώνει θα συλλαμβάνεται

Ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι θα συλληψιούν όσοι επιχειρήσουν να συγκεντρωθούν στην πλατεία. «Δεν μπορείτε να καταλάβετε την Ταξίμ, όπως είχατε κάνει πέρυσι επειδή οφείλετε να σεβαστείτε τον νόμο (...) αν το κάνετε, το κράτος θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να εγγυηθεί την ασφάλειά του» δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε οπαδούς του κόμματός του και πρόσθεσε: «Αν πάτε εκεί, οι δυνάμεις ασφαλείας μας έχουν λάβει σαφείς οδηγίες και θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook