Σεβασμό ζητά η Γαλλία από την Ιταλία μετά την στήριξη στα κίτρινα γιλέκα

Οι δύο πολιτικοί ηγέτες της ιταλικής λαϊκιστικής κυβέρνησης εξέφρασαν χθες την υποστήριξή τους στα «κίτρινα γιλέκα»,

sebasmo-zita-i-gallia-apo-tin-italia-meta-tin-stiriksi-sta-kitrina-gileka
SHARE THIS
0
SHARES

Η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Ναταλί Λουαζό κάλεσε σήμερα την ιταλική κυβέρνηση να δείξει περισσότερο «σεβασμό», μετά τη θέση που έλαβε χθες οι δύο ιταλοί κυβερνητικοί εταίροι υπέρ του αντικυβερνητικού κινήματος των «κίτρινων γιλέκων».

«Πιστεύω πως η προτεραιότητα της ιταλικής κυβέρνησης είναι να ασχολείται με την ευημερία του ιταλικού λαού, δεν είμαι βέβαιη πως το να ενδιαφέρεται για τα κίτρινα γιλέκα έχει καμία σχέση με την ευημερία του ιταλικού λαού», δήλωσε η κ. Λουαζό ενώπιον των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

«Άκουσα πολύ την ιταλική κυβέρνηση να ζητάει σεβασμό για τον τρόπο με τον οποίο κυβερνά την Ιταλία. Ο σεβασμός αυτός τους οφείλεται, οφείλεται σε οποιαδήποτε χώρα, ιδίως όταν είναι γείτονες, σύμμαχοι και φίλοι», συνέχισε.

Η κ. Λουαζό μίλησε κατά την άφιξή της σε συνάντηση στις Βρυξέλλες με τους ευρωπαίους ομολόγους της, στους οποίους περιλαμβάνεται και εκπρόσωπος της ιταλικής κυβέρνησης. «Μιλάμε πολύ συχνά, για πολλά, πολλά πράγματα, άρα προφανώς θα μιλήσουμε και γι’ αυτό» με τον τελευταίο, είπε.

Οι δύο πολιτικοί ηγέτες της ιταλικής λαϊκιστικής κυβέρνησης εξέφρασαν χθες την υποστήριξή τους στα «κίτρινα γιλέκα», καταδικάζοντας την ίδια στιγμή τη βία που σημάδεψε ορισμένες διαδηλώσεις στη Γαλλία.

«Κίτρινα γυναίκα, μην λυγίσετε!», έγραψε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Λουίτζι ντι Μάιο, ηγέτης του αντισυστημικού Κινήματος Πέντε Αστέρια (M5S), στο μπλογκ του κόμματος.

«Υποστηρίζω τους έντιμους πολίτες που διαμαρτύρονται εναντίον ενός προέδρου που κυβερνά εναντίον του λαού του», δήλωσε ο άλλος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο Ματέο Σαλβίνι, ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

ΦΩΤΟ EPA


 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook