Ανησυχία και ερωτήματα στις ΗΠΑ προκάλεσε ο σεισμός που σημειώθηκε στην Νέα Υόρκη λίγες ώρες πριν την πολυαναμενόμενη έκλειψη ηλίου. Οργή Θεού; Μήνυμα εξ ουρανού; Ο σπάνιος σεισμός που ταρακούνησε χθες την Νέα Υόρκη, ήταν αρκετός ώστε ορισμένοι Αμερικανοί να θεωρήσουν "κακό οιωνό" αυτήν τη συγκυρία.
"Ο Θεός στέλνει στην Αμερική ισχυρά σημάδια για να μας πει να μετανοήσουμε. Σεισμούς, εκλείψεις και πολλά άλλα που θα ακολουθήσουν. Προσεύχομαι η χώρα μας να τα καταλάβει", έγραψε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ η βουλευτής Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και υπέρμαχος θεωριών συνωμοσίας.
Στο άλλο άκρο του πολιτικού φάσματος, ορισμένοι σημείωναν ότι το επίκεντρο του σεισμού των 4,8 βαθμών εντοπίστηκε όχι πολύ μακριά από λέσχη γκολφ που ανήκει στον Ντόναλντ Τραμπ, στο Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσεϊ.
Η ομάδα MeidasTouch, επιτροπή πολιτικής δράσης εναντίον του Τραμπ, ανήρτησε στην πλατφόρμα Χ έναν χάρτη του Νιου Τζέρσεϊ στον οποίο απεικονίζεται η φιγούρα του Τζο Μπάιντεν με λέιζερ στα μάτια.
Φυσικά, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που χλεύασαν τους προφήτες καταστροφών. "Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, οι Νεοϋορκέζοι θα έπρεπε να περιμένουν σμήνη ακρίδων", δήλωσε η δημοσιογράφος Ρεμπέκα Λιούις, αναφερόμενη στις δέκα πληγές του Φαραώ.
Σεισμός
Σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την περιοχή της Νέας Υόρκης σήμερα το πρωί Παρασκευή (τοπική ώρα), σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο USGS, ταρακουνώντας κτίρια και πιάνοντας εξαπίνης τους κατοίκους σε μια περιοχή που σπάνια καταγράφεται αξιοσημείωτη σεισμική δραστηριότητα.
Το επίκεντρο του σεισμού ήταν κοντά στο σταθμό Γουατιχάουζ στο Νιου Τζέρσεϊ, σύμφωνα με το USGS.