X

Σεισμός στην Τουρκία: Διασώστες έβγαλαν από τα χαλάσματα έναν σκύλο, ένα γατάκι και...καναρίνι [εικόνες, βίντεο]

Συγκλονιστικά βίντεο από διασώσεις ζώων κάτω από τα συντρίμμια.

Γράφει: TheToc team

Ζώα που βρίσκονταν εγκλωβισμένα στα χαλάσματα κτιρίων κατάφεραν να απεγκλωβίσουν οι ειδικές ομάδες διάσωσης, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Όπως αναφέρει η Daily Sabah, οι ομάδες έκτακτης ανάγκης που επιχειρούν στην επαρχία Μαλάτεια, διέσωσαν ένα καναρίνι που βρισκόταν εγκλωβισμένο στα συντρίμμια.

Την ίδια ώρα, στην πόλη Χατάι, στα χέρια των διασωστών βρίσκεται μία γάτα, την οποία κατάφεραν να βγάλουν από τα ερείπια, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ενώ την περασμένη Πέμπτη ένα μικρό σκυλάκι ανασύρθηκε σε ασφαλές μέρος, όταν το κεφάλι του και τα μπροστινά του πόδια κατάφεραν να βγουν από τα ερείπια.

Ο σκύλος, που ονομάζεται Πάμουκ, ήταν μεταξύ των επιζώντων από τους δύο σεισμούς που έπληξαν την πόλη Χατάι και εννέα άλλες επαρχίες, καθώς και τη Συρία στις 6 Φεβρουαρίου.

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης έσκαψαν τα συντρίμμια ενός κτιρίου που κατέρρευσε και έσωσαν τον Πάμουκ. Αδιευκρίνιστη παραμένει η τύχη του ιδιοκτήτη του σκύλου, ενώ ορισμένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ιδιοκτήτης βρέθηκε νεκρός μέσα στα ερείπια.

Διαβάστε Επίσης

Σκύλοι-διασώστες βρίσκουν ανθρώπους κάτω από τα χαλάσματα

Οι σκύλοι διάσωσης συνεχίζουν να ''εργάζονται'' ασταμάτητα, αναφέρει η Daily Sabah στις σεισμόπληκτες ζώνες στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας ως βασικά μέλη των ομάδων αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών.

Ως αληθινοί διασώστες, χρησιμοποιούν τις αισθήσεις και την εκπαίδευσή τους για να φέρουν ελπίδα και παρηγοριά σε όσους επλήγησαν από τον φονικό σεισμό.