Ένα ακόμη... θαύμα έγινε στην Τουρκία, με Βρετανούς και Γερμανούς εθελοντές διασώστες να κατορθώνουν να απεγκλωβίσουν μια μητέρα και τον μικρό της γιο από τα ερείπια του σπιτιού τους, έπειτα από 68 ώρες από τον φονικό σεισμό.
Τουρκία: Βρετανοί διασώστες απεγκλώβισαν 33χρονη μητέρα με τον 5χρονο γιο της
Ειδικότερα, η 33χρονη Σεράπ Τοπάλ και ο πεντάχρονος γιος της, Μεχμέτ Χαμζά Τοπάλ, παγιδεύτηκαν όταν το σπίτι τους στο Καχραμανμάρας κατέρρευσε γύρω τους εν μέσω του καταστροφικού σεισμού μεγέθους 7,8 βαθμών.
Η πόλη βρίσκεται μολις λίγα χιλιόμετρα από το επίκεντρο του σεισμού που κατέστρεψε τεράστιες εκτάσεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας και της βόρειας Συρίας και σκότωσε, σύμφωνα με τους μέχρι στιγμής απολογισμούς περισσότερους από 17.000 ανθρώπους, με τα θύματα να αναμένονται να αυξηθούν περαιτέρω.
Η Σεράπ και ο γιος της ο Μεχμέτ πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος των τριών ημερών εγκλωβισμένοι στο απόλυτο σκοτάδι, καλυμμένοι με σκόνη και συντρίμμια.
Όμως οι άντρες της SARAID, μιας ομάδας Βρετανών εθελοντών, και της γερμανικής ομάδας At Fire τους εντόπισαν και κατάφεραν να τους σώσουν.
Τα συγκλονιστικά πλάνα από τη στιγμή της διάσωσής δείχνουν τη Σεράπ να ξεσπά σε δάκρυα καθώς η κούραση και η ανακούφιση την κατακλύζουν, ενώ ένας εθελοντής εθεάθη να κοιτάζει τον ουρανό με απόλυτη χαρά καθώς μετέφερε τον μικρούλη Μεχμέτ από τα συντρίμμια.
Ωστόσο, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, μιας και οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι το όριο των τριών ημερών είναι το όριο για τη διάσωση των εγκλωβισμένων, ενώ ο χειμωνιάτικος καιρός, μαζί με την τεράστια έκταση των ζημιών δυσχεραίνουν σημαντικά τις προσπάθειες διάσωσης.
Δείτε το βίντεο: