Σερβία: Δεν θα επιβάλουμε εμπάργκο στη Ρωσία

Το Βελιγράδι θεωρεί ηθική υποχρέωσή του να συμπαρασταθεί στη Ρωσία, η οποία είχε υποστηρίξει τη Σερβία στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου.

serbia-den-tha-epibaloume-empargko-sti-rwsia
SHARE THIS
0
SHARES

Αντίθετος στις κυρώσεις της Ε.Ε. εις βάρος της Ρωσίας δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Βλαντίμιρ Πούτιν  στο Βελιγράδι. 

Στις συνομιλίες των δύο προέδρων, ο Τόμισλαβ Νίκολιτς ευχαρίστησε τον Ρώσο ομόλογό του για την υποστήριξη στο ζήτημα του Κοσόβου, επισημαίνοντας ότι για τη Σερβία αποτελεί ηθικό καθήκον να μην πράξει κάτι που θα έβλαπτε τη Ρωσία.

«Η Σερβία βλέπει στη Ρωσία μία χώρα σύμμαχο, συνεργάτη και εταίρο και δεν θα καταπατήσει τις ηθικές της αρχές, επιδεικνύοντας κακή συμπεριφορά απέναντί της» τόνισε ο Τόμισλαβ Νίκολιτς. Η φράση αυτή στην ουσία αποτελεί διαβεβαίωση ότι η Σερβία δεν θα συνταχθεί με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιβάλλοντας κυρώσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε επίσης τον Σέρβο πρόεδρο ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Σερβίας στο Κόσοβο. «Η θέση της Ρωσίας για το Κόσοβο είναι στάση αρχής που βασίζεται όχι μόνο στη φιλία των δύο χωρών, αλλά και στο διεθνές δίκαιο και δεν πρόκειται να αλλάξει» τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Σερβίας παρασημοφόρησε τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, με το παράσημο της Δημοκρατίας της Σερβίας για την προσφορά του στην ανάπτυξη των σχέσεων των δυο χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook