Serial killer στην Κύπρο: Παραιτείται και ο αρχηγός Αστυνομίας

Οι έρευνες για τα θύματα του στρατιωτικού serial killer στην Κύπρο συνεχίζονται ακατάπαυστα, ωστόσο τα κυπριακά ΜΜΕ εστιάζουν στην πολιτική δίνη που έχει σχηματισθεί

serial-killer-stin-kupro-paraiteitai-kai-o-arxigos-astunomias
SHARE THIS
0
SHARES

Οι έρευνες για τα θύματα του στρατιωτικού serial killer στην Κύπρο συνεχίζονται ακατάπαυστα, ωστόσο τα κυπριακά ΜΜΕ εστιάζουν στην πολιτική δίνη που έχει σχηματισθεί μετά την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης αλλά και σε εκείνη του αρχηγού της Αστυνομίας που μάλλον ακολουθεί. 

Είναι ενδεικτικό πως σήμερα Παρασκευή είναι η ημέρα που θα παραιτηθεί και ο αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου. 

Η παραίτηση του Ιωνά Νικολάου αν και τυπικά έγινε "μόνο για λόγους ευθιξίας", όπως σημείωσε ο ίδιος ο πρώην υπουργός, αυξάνει την πίεση στον κ. Χρυσοστόμου. Υπενθυμίζεται πως ο Νικολάου μεταξύ άλων είπε:

"Δεν έχω ευθύνη για τους χειρισμούς των καταγγελιών, δεν έτυχα ενημέρωσης από αστυνομία". Επιπλέον, ως πολιτικός προϊστάμενος σημείωσε πώς «ο υπουργός δεν αναμειγνύεται και ούτε πρέπει να αναμειγνύεται στον χειρισμό και τη διερεύνηση οποιωνδήποτε καταγγελιών». Με αυτή τη δήλωση επί της ουσίας διαχώρισε τις ευθύνες, υποδεικνύοντας εμμέσως πλην σαφώς τις ευθύνες του αρχηγού, για τον τρόπο με τον οποίο η Αστυνομία χειρίστηκε την όλη υπόθεση των καταγγελιών για τις εξαφανίσεις αλλοδαπών γυναικών.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα δεχθεί σήμερα στο γραφείο του τον κ. Χρυσοστόμου και πιθανότατα θα είναι η δεύτερη πράξη, η συνέχιση των παραιτήσεων. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του "Πολίτη", το μόνο που θα συζητηθεί σήμερα Παρασκευή είναι ο τρόπος με τον οποίον θα ανακοινωθεί η παραίτηση. 

Το τσιμεντένιο μπλοκ στην Κόκκινη Λίμνη

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κύπρου, Μάρκος Τράγκολας προχώρησε σε ανάρτηση στο Facebook όπου αποκαλύπτει φωτογραφία από την πλάκα τσιμέντου που ανασύρθηκε χθες από την Κόκκινη Λίμνη.

Είναι η συγκεκριμένη λίμνη στην οποία συνεχίζονται οι έρευνες για τα πτώματα που άφησε ο 35χρονος serial killer, Νίκος Μεταξάς.

Ο Μάρκος Τράγκολας γράφει: «Ερευνα με υπομονή, επιμονή και ελπίδα... μέχρι τέλους».

 

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Σίγμα της Κύπρου, το τσιμεντομπλόκ που εντοπίστηκε συνδέεται με τη βαλίτσα στην οποία ο ίλαρχος φαίνεται να τοποθέτησε το άψυχο κορμί της 29χρονης Maricar Valdez Arquiola. Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι ο καθ’ομολογία κατά συρροή δολοφόνος κατά την ανάκριση ανέφερε ότι έδεσε ένα τσιμεντομπλόκ στη βαλίτσα, στην οποία είχε τοποθετήσει τη σορό της Maricar, προτού την πετάξει στη λίμνη.

Στο μεταξύ, στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, έγιναν προετοιμασίες υποστήριξης του εξειδικευμένου συστήματος Sonar, το οποίο θα ερευνήσει την περιοχή το Σάββατο προς εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra.

Επικοινωνία των Αρχών με τις χώρες που προέρχονται τα θύματα

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης αναφέρθηκε σε δεύτερη διοικητική έρευνα για τις υποθέσεις των ελλειπόντων προσώπων.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» οι αρχές των χωρών από τις οποίες φαίνεται να προέρχονται οι πέντε γυναίκες και τα δυο κορίτσια που ο 35χρονος ίλαρχος φέρεται να έχει παραδεχθεί πως έχει δολοφονήσει, βρίσκονται σε επικοινωνία με τις κυπριακές αρχές προκειμένου να έχουν ενημέρωση σχετικά με την πορεία των ερευνών που διεξάγονται. 

Εκπρόσωπος της πρεσβείας του Νεπάλ στην Κυπριακή Δημοκρατία, με έδρα το Ισραήλ, με τον οποίο επικοινώνησε το ΚΥΠΕ, ανέφερε πως η πρεσβεία έχει έλθει σε επαφή με την πρεσβεία της Κύπρου στο Ισραήλ, καθώς και με το Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, ζητώντας να έχει ενημέρωση, μέσω τους, από την Αστυνομία σχετικά με την υπόθεση που αφορά τη γυναίκα το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε σε λάκκο στην Ορούντα, και η οποία πιστεύεται ότι είναι από το Νεπάλ, χωρίς μέχρι στιγμής ωστόσο να έχει ταυτοποιηθεί η σορός της.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ η πρεσβεία της Ρουμανίας στην Κύπρο βρίσκεται επίσης σε επαφή με την κυπριακή αστυνομία προκειμένου να τηρείται ενήμερη για την πορεία των ερευνών για την υπόθεση που αφορά τη μητέρα και την κόρη από τη Ρουμανία που φέρονται να είναι μεταξύ των θυμάτων. Ο 35χρονος φέρεται να ομολόγησε πως τις σκότωσε και έβαλε τα πτώματά τους σε βαλίτσες, τις οποίες έριξε στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό. Μέχρι τώρα από τη λίμνη έχει ανασυρθεί μια βαλίτσα στην οποία εντοπίστηκε πτώμα γυναίκας, το οποίο δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Μέχρι στιγμής υπήρξε ταυτοποίηση μόνο της σορού της Marry Rose Tiburcio, από τις Φιλιππίνες, που βρέθηκε στο φρεάτιο στο Μιτσερό. Η κόρη της, Sierra, την οποία ο 35χρονος φέρεται να έχει ομολογήσει πως έριξε στη λίμνη «Μεμί» στο Ξυλιάτο, δεν έχει ακόμη εντοπιστεί. Ο ίλαρχος φέρεται επίσης να ομολόγησε πως έριξε στην Κόκκινη Λίμνη βαλίτσα με το πτώμα μιας άλλης γυναίκας από τις Φιλιππίνες. Σε γυναίκα από τις Φιλιππίνες πιστεύεται επίσης πως ανήκει η σορός της δεύτερης γυναίκας που βρέθηκε στο φρεάτιο στο Μιτσερό και δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί.

Με πληροφορίες από Πολίτη Κύπρου και Φιλελεύθερο

Φωτο: Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook