Σιέρα Λεόνε: Σε καραντίνα εκατοντάδες σπίτια λόγω Έμπολα

Ανησυχίες για νέο ξέσπασμα του Έμπολα υπάρχουν στην Σιέρα Λεόνε με τις αρχές να θέτουν σε καραντίνα εκατοντάδες σπίτια για να αποφύγουν την εξάπλωση

siera-leone-se-karantina-ekatontades-spitia-logw-empola
SHARE THIS
0
SHARES

Η Σιέρα Λεόνε έθεσε σε καραντίνα εκατοντάδες σπίτια στην πρωτεύουσα καθώς υπάρχουν ανησυχίες για νέο ξέσπασμα του ιού Έμπολα. 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι 700 κατοικίες τέθηκαν σε καραντίνα στο Αμπερντίν, μια αλιευτική και τουριστική περιοχή στην πρωτεύουσα, Φρίταουν, μετά το θάνατο ενός ψαρά που είχε προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό.

«Έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης και οι πολίτες δεν θα πρέπει να πανικοβάλλονται», δήλωσε ο Όμπι Σέσεϊ, επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου για την αντιμετώπιση του Έμπολα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ένα ειδικό κέντρο ελέγχου έχει στηθεί για τον χειρισμό του περιστατικού. 

Στην χώρα της δυτικής Αφρικής έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής σχεδόν 11.000 περιπτώσεις ενώ 3.363 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας του ιού.

Στις 23 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος της χώρας Έρνεστ Μπάι Κορόμα είχε επισημάνει τη σημαντική μείωση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων, δηλώνοντας ότι η «νίκη βρίσκεται ενώπιον του έθνους». Ωστόσο η αισιοδοξία έδωσε τη θέση της στον σκεπτικισμό, καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει αρχίσει να αυξάνεται εκ νέου σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και τη γειτονική Γουινέα, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα. Στη Σιέρα Λεόνε καταγράφηκαν 76 επιβεβαιωμένα κρούσματα την εβδομάδα έως τις 8 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook