«Σιωπητήριο» επιβάλει η Μέρκελ στους Γερμανούς τουρίστες στην Τουρκία

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών «συμβουλεύει μετ' επιτάσεως» τους γερμανούς τουρίστες στην Τουρκία να μην μιλούν δημοσίως επικριτικά για την κυβέρνηση Ερντογάν.

siwpitirio-epibalei-i-merkel-stous-germanous-touristes-stin-tourkia
SHARE THIS
0
SHARES

Μια νέα σύσταση προς του Γερμανούς που θέλουν να επισκεφτούν την Τουρκία για τουρισμό, κάνει το Γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, μόλις λίγες μέρες μετά την απόφαση της Καγκελαρίου Μέρκελ να γίνει εισαγγελική έρευνα για τον παρουσιαστή Γιαν Μπέμερμαν που σατίρισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η γερμανική κυβέρνηση καλεί τους υπηκόους της να μην κάνουν αρνητικά σχόλια για την κυβέρνηση Ερντογάν όσο πατούν σε τουρκικό έδαφος.

Η σύσταση προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο με τις προειδοποιήσεις και τις συμβουλές για επισκέψεις στην Τουρκία που υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών. «Σας συμβουλεύουμε μετ' επιτάσεως να μην κάνετε πολιτικές δηλώσεις δημοσίως εναντίον του Τουρκικού κράτους και να εκφράζετε τη συμπάθειά σας σε τρομοκρατικές οργανώσεις», αναφέρεται στην νέα παράγραφο.

 

Το μεσημέρι της Παρασκευής η ίδια η γερμανίδα καγκελάριος, πήρε θέση στην «υπόθεση Μπέμερμαν», δηλώνοντας ότι η κυβέρνησή της, μετά από σχετικό αίτημα του Ερντογάν, αποφάσισε να κινηθεί άμεσα δικαστική διαδικασία για την απόδοση πιθανών ποινικών ευθυνών, θα επιτρέψει τελικά να δοθεί μια τέτοια άδεια, χωρίς αυτό να σημαίνει την εκ των προτέρων ενοχή του Μπέμερμαν, ούτε φυσικά προδικάζει μια απόφαση που θα θέτει όρια στην ελευθερία του τύπου, της έκφρασης και της τέχνης.

Η απόφαση της κας. Μέρκελ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη Γερμανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook