Σκα Κέλερ: Το αστέρι των Πρασίνων που κλέβει τις εντυπώσεις

Στα 33 χρόνια της η Σκα Κέλερ εκτοξεύτηκε ξαφνικά στο ευρωπαϊκό πολιτικό στερέωμα, απειλώντας τους διάσημους και μεγαλύτερους σε ηλικία υποψηφίους προέδρους της Κομισιόν.

|
SHARE THIS
0
SHARES

Η 33χρονη Φραντσέσκα Μαρία Κέλερ, συνδυάζοντας το δυναμισμό της νεότητας με την σιγουριά της πολιτικής εμπειρίας και το χαμόγελο σε ένα καθαρό πρόσωπο με ξάστερο βλέμμα, έχει γίνει γνωστή σε όλη την Ευρώπη τους τελευταίους μήνες πριν την ευρωκάλπη.

Η Σκα Κέλερ γεννήθηκε στο Γκούμπεν του Βραδεμβούργου κοντά στα σύνορα με την Πολωνία. Σπούδασε ισλαμικές σπουδές, τουρκολογία και Εβραϊκές σπουδές στο Βερολίνο και στο Πανεπιστήμιο Σαμπαντσί της Κωνσταντινούπολης, γι' αυτό και όταν εξελέγη ευρωβουλευτής με τους Πρασίνους εντάχθηκε σε επιτροπές για ζητήματα μετανάστευσης και για τις σχέσεις της Ε.Ε. με την Τουρκία.

Παντρεμένη από το 2008 με τον 37χρονο Φινλανδό ακτιβιστή Μάρκους Ντρέικ, η Σκα Κέλερ είναι η πλέον κοσμοπολίτισσα πολιτικός του ευρωκοινοβουλίου, καθώς γνωρίζει 6 γλώσσες, έχει ζήσει σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και τα τελευταία χρόνια μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο.

Η πολιτική παρουσία της στο Βερολίνο και το Στρασβούργο ήταν πολύ ισχυρή αλλά δεκάδες εκατομμύρια ψηφοφόροι σε όλη την ευρώπη αγνοούσαν την ύπαρξή της. Όμως η άνετη παρουσία της και τα πολλά χειροκροτήματα που εισέπραξε από το κοινό στις δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις για τις ευρωεκλογές, την έχουν κάνει μια υπολογίσιμη ίσως και επικίνδυνη αντίπαλο στα μάτια των άλλων μεγαλύτερων σε ηλικία και διασήμων υποψηφίων προέδρων της Κομισιόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook