Σνόουντεν: Σταματήστε τις παρακολουθήσεις της NSA

«Είδα το σύνταγμα να παραβιάζεται μαζικά» - Έχοντας πίσω του την εικόνα αμερικανικού συντάγματος, ο καταζητούμενος μίλησε στο τεχνολογικό συνέδριο SXSW, στο Οστιν του Τέξας

|
SHARE THIS
0
SHARES

Σε μια σπάνια δημόσια συζήτηση μέσω διαδικτύου, ο Έντουαρντ Σνόουντεν εμφανίστηκε ενώπιον εκατοντάδων ειδικών στις νέες τεχνολογίες και τους κάλεσε να βοηθήσουν, ώστε να σταματήσουν οι παρακολουθήσεις της κυβέρνησης εις βάρος των πολιτών. «Το ζήτημα δεν αναζητά μόνο μια πολιτική απάντηση αλλά και μια τεχνολογική.» είπε ο πρώην πράκτορας και πρόσθεσε : «Ορκίστηκα να υποστηρίξω το αμερικανικό σύνταγμα και είδα το σύνταγμα αυτό να παραβιάζεται μαζικά».

Θα γίνει ασύδοτη η NSA

Ο Σνόουντεν που ζει ως φυγάς στη Μόσχα τόνισε ότι αν η NSA συνεχίσει ανενόχλητη να παρακολουθεί τους πολίτες, τότε κάθε κυβέρνηση θα αποδεχθεί αυτήν την κατάσταση ως το πράσινο φως να συνεχίσει την ίδια πρακτική και στο μέλλον. Ο 30χρονος είπε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δαπανά τεράστια ποσά για τις μαζικές παρακολουθήσεις πολιτών, χωρίς να έχει επιτυχίες στην πρόληψη της τρομοκρατίας. Ως παράδειγμα ανέφερε την βομβιστική επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστόνης, λέγοντας ότι οι αδερφοί Τσαρνάεφ θα μπορούσαν να είχαν συλληφθεί αν είχαν χρησιμοποιηθεί παραδοσιακές μέθοδοι. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook