Σοίμπλε: Δεν έχουν θέση στην Ευρώπη όσοι πρόσφυγες θέλουν ισλαμικό νόμο

“Υπάρχουν καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ζήσετε όπως ορίζει ο ισλαμικός νόμος, παρά η Ευρώπη”, δηλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

“Υπάρχουν καλύτερα μέρη στον κόσμο από την Ευρώπη για να ζήσετε όπως ορίζει ο ισλαμικός νόμος”. Αυτό δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφερόμενος στους μουσουλμάνους πρόσφυγες στην πατρίδα του αλλά και στην ανοικτή αντιπαράθεση με την Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Κατ’ αρχήν, πολίτες μουσουλμανικών χωρών θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι καλοδεχούμενοι στη Γερμανία. Παράλληλα πρέπει να τους καταστεί σαφές ότι θα πρέπει να αποδεχθούν τον τρόπο ζωής και όλες τις βασικές αξίες. Αν αυτό δεν σας ταιριάζει, σημαίνει ότι έχετε κάνει μια λανθασμένη επιλογή”, είπε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε: “Υπάρχουν καλύτερα μέρη στον κόσμο από την Ευρώπη για να ζήσετε όπως ορίζει η Σαρία”.

Αναφερόμενος στο τουρκικό δημοψήφισμα της Κυριακής, ο γερμανός υπουργός κατηγόρησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι μεταφέρει τις πολιτικές αντιπαραθέσεις της χώρας του στη Γερμανία. “Είναι πολύ ενοχλητικό αυτό που κάνει αυτός ο άνδρας” σχολίασε ο κ. Σόιμπλε.