Follow us

Σοκ στις ΗΠΑ: 46 μετανάστες νεκροί μέσα σε φορτηγό στο Σαν Αντόνιο - Τους άφησαν να σκάσουν μέσα στη ζέστη

Ανάμεσα στους νεκρούς δεν υπάρχουν παιδιά, ωστόσο πολλά θύματα κατά τις πληροφορίες που δόθηκαν ήταν έφηβοι και νέοι.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί μέσα στο ρυμουλκό φορτηγού στο Τέξας, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος του Σαν Αντόνιο.

"Παραλάβαμε μέχρι τώρα 46 πτώματα", είπε ο Τσαρλς Χουντ, διευκρινίζοντας ότι δεκαέξι παράτυποι μετανάστες –δώδεκα ενήλικοι και τέσσερα παιδιά– διακομίστηκαν σε νοσοκομεία έχοντας "τις αισθήσεις τους". Ανάμεσα στους νεκρούς, τόνισε ο κ. Χουντ, δεν υπάρχουν παιδιά, ωστόσο πολλά θύματα κατά τις πληροφορίες που έδωσε ήταν έφηβοι και νέοι.

Φορτηγά όπως αυτό που βρέθηκε στο Σαν Αντόνιο, περίπου 240 χιλιόμετρα από τα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ, είναι συχνά μέσο μεταφοράς που χρησιμοποιούν μετανάστες χωρίς χαρτιά που θέλουν να φθάσουν στο αμερικανικό όνειρο.

Διαβάστε Επίσης

ηπα
ΗΠΑ

Πρόκειται για πολύ επικίνδυνο εγχείρημα: τα φορτηγά σπανίως έχουν κλιματιζόμενα ρυμουλκά και οι άνθρωποι που επιβιβάζονται σε αυτά κινδυνεύουν να υποστούν αφυδάτωση και ακόμη και να πεθάνουν.

"Οι ασθενείς που είδαμε έκαιγαν, είχαν θερμοπληξία, εξάντληση λόγω της ζέστης, και δεν υπήρχε ίχνος νερού στο ρυμουλκό", απαρίθμησε ο επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος του Σαν Αντόνιο.

Η θερμοκρασία στο Σαν Αντόνιο έφθανε χθες τους 39,4° Κελσίου, με υψηλή υγρασία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, οι άνδρες του βρέθηκαν μπροστά "σ’ έναν σωρό πτώματα".

Ο μεξικανός υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ μίλησε μέσω Twitter περί "τραγωδίας" στο Σαν Αντόνιο και πρόσθεσε πως ο γενικός πρόξενος της χώρας του στην αμερικανική μεγαλούπολη έσπευσε επιτόπου, παρότι δεν είναι "γνωστές οι εθνικότητες των θυμάτων", για να παράσχει συνδρομή εάν χρειαστεί. Αργότερα, σημείωσε μέσω του ίδιου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης πως δύο από τους ανθρώπους που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία είναι Γουατεμαλτέκοι.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Σαν Αντόνιο Ουίλιαμ ΜακΜάνους έκανε λόγο για το χειρότερο συμβάν του είδους στην ιστορία της πόλης. Ανακοίνωσε πως τρία πρόσωπα έχουν συλληφθεί και διευκρίνισε πως η έρευνα για το τραγικό συμβάν θα διενεργηθεί από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας, ο Γκρεγκ Άμποτ, άδραξε αμέσως την ευκαιρία που τού παρουσιάστηκε να επιρρίψει ευθύνες στον Δημοκρατικό πρόεδρο, τον Τζο Μπάιντεν.

Διαβάστε Επίσης

"Αυτοί οι νεκροί είναι (ευθύνη) του Μπάιντεν. Είναι το αποτέλεσμα της θανάσιμης πολιτικής του ανοίγματος των συνόρων", ξεσπάθωσε ο κυβερνήτης Άμποτ.

Οι αφίξεις παράτυπων μεταναστών στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί πολύ μετά την εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία, παρότι ο αρχηγός του κράτους προσπαθεί ήδη αφότου ανέλαβε να φρενάρει τα μεταναστευτικά κύματα, έχοντας εμπιστευθεί στην αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις να χειριστεί τον φάκελο αυτό.

Τον Ιούλιο του 2017, είχε καταγραφεί παρόμοια τραγωδία, όταν δέκα μετανάστες βρέθηκαν νεκροί στο ρυμουλκό φορτηγού που εντοπίστηκε από την αστυνομία του Σαν Αντόνιο σε χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Wal-Mart. Ο οδηγός του φορτηγού, ο Τζέιμς Μάθιου Μπράντλι Τζούνιορ, καταδικάστηκε το 2018 να εκτίσει ισόβια κάθειρξη για τον ρόλο του στη διακίνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 14 Μαϊ 2024 | 21:17

Δίκη Τραμπ: Τον "καίει" ο εξ απορρήτων του - "Με έβαλε να πληρώσω τη Στόρμι Ντάνιελς για να μη μιλήσει"

"Απλά κάν' το" - Την πρώτη ημέρα της κατάθεσής του ως μάρτυρας, ο Κόεν παρέθεσε λεπτομερώς πώς ο Τραμπ τον διέταξε να πληρώσει την πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ "ΠΟΛΕΜΟΣ" 14 Μαϊ 2024 | 19:05

Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ: Πάρτε πίσω τις αυξήσεις στους δασμούς - Θα επηρεαστούν σοβαρά οι διμερείς μας σχέσεις

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την αύξηση κατά 18 δισ. δολάρια των δασμών σε κινεζικά προϊόντα, για να "προστατευτούν οι αμερικανικές επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι"

ΗΠΑ 14 Μαϊ 2024 | 00:09

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: "Ενθαρρύνουμε την επίλυση των διαφορών σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο"

"Η δουλειά των Ηνωμένων Πολιτειών με την Τουρκία και την Ελλάδα, καθώς και η παρουσία μας στο Αιγαίο, ενισχύει το ΝΑΤΟ και βοηθά στην αντιμετώπιση της επιθετικότητας του Κρεμλίνου".

ΘΕΟΜΗΝΙΑ 11 Μαϊ 2024 | 16:28
ΤΡΑΓΩΔΙΑ 11 Μαϊ 2024 | 11:36

Αγία Πετρούπολη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την πτώση του λεωφορείου σε ποτάμι - Επτά οι νεκροί

Οι ρωσικές αρχές ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ ο οδηγός του λεωφορείου έχει ήδη συλληφθεί.

ΜΑΓΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 11 Μαϊ 2024 | 10:53

Γεωμαγνητική καταιγίδα "χτυπά" τη Γη: Κόβουν την ανάσα οι εικόνες από το Βόρειο Σέλας σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Μπροστά σε ένα σπάνιας ομορφιάς θέαμα ήρθαν εκατομμύρια κάτοικοι των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ 10 Μαϊ 2024 | 08:08

Γιατί η Miss USA και η Miss Teen USA παραιτήθηκαν από τους τίτλους τους - "Φορούσαν αγκάθινες κορώνες"

"Φορούσαν αγκάθινες κορώνες", λένε πηγές από τον χώρο των καλλιστείων για τις δύο Miss που απαρνήθηκαν τους τίτλους τους για να προστατεύσουν την ψυχική τους υγεία.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 09 Μαϊ 2024 | 21:46

Επιμένει ο Λευκός Οίκος: Μια μεγάλης κλίμακας ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα δεν θα νικήσει τη Χαμάς

"Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει μια πορεία προς τα εμπρός, αλλά θα χρειαστεί ηγετική στάση και στις δύο πλευρές" τόνισε ο εκπρόσωπος Τζον Κίρμπι

ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ 09 Μαϊ 2024 | 20:07

Σκληρή απάντηση Νετανιάχου σε Μπάιντεν: "Θα αγωνιστούμε με νύχια και με δόντια" - Το Ισραήλ συνεχίζει την επιχείρηση στη Ράφα

Το Ισραήλ συνεχίζει χωρίς καμία αλλαγή στα σχέδιά του για τη Ράφα και ολόκληρη τη Γάζα - Τέλος τα σενάρια για τη λήξη των εχθροπραξιών με τη Χαμάς - Η απάντηση στη μη παράδοση πυρομαχικών από τις ΗΠΑ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΧΑΜΑΣ 09 Μαϊ 2024 | 07:05

Γάζα: Ασταμάτητοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ - Οι ΗΠΑ απειλούν να φρενάρουν τη στρατιωτική βοήθεια σε περίπτωση επίθεσης στη Ράφα

Ο Νετανιάχου απειλεί εδώ και καιρό ότι θα διατάξει χερσαία επίθεση ευρείας κλίμακας στη Ράφα, όπου κατ’ αυτόν κρύβονται οι "τελευταίες" μονάδες του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς.

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ 08 Μαϊ 2024 | 23:11

Μοντέλο έπαθε Σύνδρομο Τοξικού Σοκ από ταμπόν - Της ακρωτηρίασαν και τα δύο πόδια - "Κανείς δεν είναι αλώβητος"

Μια νέα γυναίκα έχασε και τα δύο πόδια της εξαιτίας ενός ταμπόν - Το επικίνδυνο Σύνδρομο Τοξικού Σοκ - Ποια είναι τα συμπτώματα

ΕΡΕΥΝΑ 08 Μαϊ 2024 | 21:56

Απίστευτο: Παράσιτο έφαγε μέρος του εγκεφάλου του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ

Στο έγγραφο των New York Times, που χρονολογείται από το 2012, ο αντίπαλος των Τραμπ και Μπάιντεν αναφέρει ότι οι γιατροί διέγνωσαν ότι "ένα σκουλήκι μπήκε στον εγκέφαλό του, έφαγε ένα μέρος και πέθανε"

ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ 08 Μαϊ 2024 | 15:21

Τι κάνει σήμερα η πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς- Ο γάμος με τον συμπρωταγωνιστή της σε ταινίες ενηλίκων και το ράντσο- δώρο

Η 45χρονη πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς γνωρίστηκε με τον Τραμπ το 2006. Σήμερα, είναι το πρόσωπο κλειδί στην πιο σημαντική δίκη με κατηγορούμενο πρώην πρόεδρο.