Follow us

Σουηδία: Ένας στους 5 κατοίκους της Στοκχόλμης ίσως ανέπτυξε αντισώματα για τον κορονοϊό

"Οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν την κατάσταση της επιδημίας στις αρχές του μήνα Απριλίου"

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Η Σουηδία, που διαφέρει από άλλες χώρες λόγω της πιο ήπιας και αμφιλεγόμενης τακτικής που έχει υιοθετήσει απέναντι στην πανδημία του νέου κορονοϊού, γνωστοποίησε σήμερα ότι πάνω από 1 κάτοικος της Στοκχόλμης στους 5 ενδέχεται να έχει αναπτύξει αντισώματα εναντίον του ιού.

Ερωτηθείς σχετικά με μια έρευνα που διεξήγαγε η Σουηδική Αρχή Δημόσιας Υγείας, ο επικεφαλής επιδημιολόγος Άντερς Τέγκνελ είπε πως πιστεύει πως έως σήμερα "λίγο πάνω από το 20%" των κατοίκων της Στοκχόλμης προσβλήθηκε πιθανόν από τη νόσο Covid-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η έρευνα σε εξέλιξη καταδεικνύει πως το 7,3% ενός δείγματος προσώπων που επιλέχθηκαν τυχαία στη σουηδική πρωτεύουσα, την πλέον πληγείσα περιοχή της χώρας, ανέπτυξε αντισώματα, όταν εξετάστηκαν την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου.

"Οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν την κατάσταση της επιδημίας στις αρχές του μήνα Απριλίου, καθώς χρειάζονται κάποιες εβδομάδες προτού το ανοσοποιητικό σύστημα αναπτύξει αντισώματα" εξηγεί η Αρχή, η οποία ανέλυσε περισσότερα από 1.100 τεστ.

Σε άλλες περιοχές της χώρας, ο αριθμός των ανθρώπων που ανέπτυξαν αντισώματα ήταν μικρότερος, με μόλις 4,2% στα νότια και 3,7% στην περιοχή γύρω από το Γκέτεμποργκ (νοτιοδυτικά).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η διασπορά του ιού ήταν μεγαλύτερη στους πολίτες ηλικίας 20-64 ετών από τους άνω των 65 ετών, με το 6,7% και 2,7% αντίστοιχα να αναπτύσσει αντισώματα.

Στους νέους ηλικίας 19 ετών και κάτω, περίπου το 4,7% ανέπτυξε αντισώματα, κάτι που δείχνει, σύμφωνα με τον Τέγκνελ "αυτό που λέμε πάντα, ότι δεν βλέπουμε σε αυτήν την ομάδα σημαντική διασπορά" του ιού.

Η Σουηδία μετρά 31.523 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 3.831 θανάτους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ 15 Μαϊ 2024 | 09:04

Νέο επεισόδιο Πολάκη - Γεροτζιάφα: "Ο πιο τραμπικός πολιτικός" - "Είχα μάθει πόσο γελοίος είσαι, αλλά τελικά εσύ σπας ταμεία"

Δίχως τέλος συνεχίζεται η κόντρα για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Γρηγόρη Γεροτζιάφα, που ξεκίνησε με αφορμή την απόσυρση του σκευάσματος της AstraZeneca.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ "ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ" 14 Μαϊ 2024 | 20:37

Σουηδία: Αποκάλυψη για "εργοστάσιο" τρολ της ακροδεξιάς -Δυσφημούσαν πολιτικούς αντιπάλους μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Αποκάλυψη σουηδικού καναλιού για ανώνυμους λογαριασμούς που χρησιμοποιούσε το ακροδεξιό κόμμα για να δυσφημεί τους πολιτικούς του αντιπάλους.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 14 Μαϊ 2024 | 14:17

Η Κεχαγιά "αδειάζει" τον Πολάκη: Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τα εμβόλια εξακολουθεί να ισχύει

H Βούλα Κεχαγιά "άδειασε" τον Παύλο Πολάκη αναφορικά με τις θέσεις που έχει εκφράσει τις τελευταίες μέρες για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

ΣΑΡΩΣΕ 12 Μαϊ 2024 | 02:03

Eurovision 2024: Μεγάλη νίκη της Ελβετίας με το τραγούδι "Code" που τραγούδησε το Nemo - "Δεν είμαι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα"

Ελβετική νίκη με ένα τραγούδι για την αναζήτηση ταυτότητας από το Nemo που δηλώνει ότι δεν είναι ούτε άντρας ούτε γυναίκα.

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ 11 Μαϊ 2024 | 23:39

Eurovision 2024: Ένταση έξω από τον χώρο διοργάνωσης του διαγωνισμού -Παλαιστινιακές σημαίες και συνθήματα

Eντάσεις μεταξύ αστυνομίας και φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών έξω από τον χώρο διεξαγωγής του τελικού της Eurovision στο Μάλμε

ΣΤΟ ΜΑΛΜΕ 11 Μαϊ 2024 | 22:03

Eurovision 2024: Το Nemo από την Ελβετία πανηγυρίζει τη νίκη του - Η Ελλάδα στην 11η θέση

Ο 68ος διαγωνισμός της Eurovision διοργανώθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας - Νικητής αναδείχθηκε ο Nemo από την Ελβετία με το τραγούδι Code.

ΚΑΙ ΑΠΡΟΟΠΤΑ 11 Μαϊ 2024 | 21:23
ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ 11 Μαϊ 2024 | 20:58

Eurovision 2024: Κι άλλη αποχώρηση - Γιατί αποσύρθηκε η Νορβηγίδα τραγουδίστρια που θα έδινε τη βαθμολογία

Η τραγουδίστρια που είχε εκπροσωπήσει τη Νορβηγία στη Eurovision το 2023, αποφάσισε να μην πάρει μέρος στην αποψινή βραδιά.

ΤΟ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΠΟΥ ΦΟΡΕΣΕ ΑΝΑΠΟΔΑ 11 Μαϊ 2024 | 09:03

Η βασίλισσα της Δανίας έλαμψε στη Σουηδία: Το εκπληκτικό tweed φόρεμα που φόρεσε με τρεις διαφορετικούς τρόπους

Η βασίλισσα Μαίρη έδωσε μαθήματα στιλ στις royals της Σουηδίας - Το κομψό φόρεμα και το αξεσουάρ που φόρεσε ανάποδα για extra κομψότητα.

ΙΝΤΕΝ ΓΚΟΛΑΝ 10 Μαϊ 2024 | 11:53

Eurovision 2024: Η τραγουδίστρια από το Ισραήλ αψηφά όσους τη γιουχάρουν - "Επικεντρώνομαι στη μουσική" [βίντεο]

Τεταμένη η ατμόσφαιρα στο Μάλμε της Σουηδίας με τη συμμετοχή του Ισραήλ - Αύριο ο μεγάλος τελικός εν μέσω φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων.

ΣΤΟ KONTRA24 10 Μαϊ 2024 | 10:43

Απίστευτος καυγάς Πολάκη - Γεροτζιάφα για τα εμβόλια του κορονοϊού: "Μου θυμίζει φασίστες" - "Είσαι ενεργούμενο της Pfizer"

Σκληρή κόντρα Πολάκη - Γεροτζιάφα στον αέρα εκπομπής με αφορμή την απόσυρση των εμβολίων κατά του κορονοϊού από την AstraZeneca.

"ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩΓΗ" 10 Μαϊ 2024 | 10:31

AstraZeneca: 38χρονος που έκανε το εμβόλιο το 2021 έπαθε θρόμβωση 15 ημέρες μετά - "Όλοι λέγανε τότε ότι είμαστε ασφαλείς"

Ενας 38χρονος ο οποίος έπαθε θρόμβωση μετά το εμβόλιο της AstraZeneca περιγράφει τι ακριβώς συνέβη.

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ 09 Μαϊ 2024 | 10:17

Λινού για εμβόλιο AstraZeneca: Τρεις γυναίκες πέθαναν στην Ελλάδα, δεν είναι κάτι αμελητέο - 100 περιστατικά επιπλοκών

"Τρεις γυναίκες πέθαναν στην Ελλάδα". Τι λέει η Αθηνά Λινού για το εμβόλιο της AstraZeneca.