Στα 7 τα θύματα του "Ορέστη" στην Κύπρο - Υπάρχουν και άλλα;

Μέχρι αυτή τη στιγμή στον δολοφόνο στρατιωτικό της Κύπρου έχουν αποδοθεί επτά φόνοι, τους οποίους και ομολόγησε. Παραμένει όμως άγνωστο πόσα τελικά είναι τα θύματα.

sta-7-ta-thumata-tou-oresti-stin-kupro---uparxoun-kai-alla
SHARE THIS
0
SHARES

Μέχρι αυτή τη στιγμή στον δολοφόνο στρατιωτικό της Κύπρου έχουν αποδοθεί επτά φόνοι, τους οποίους και ομολόγησε. Παραμένει όμως άγνωστο πόσα τελικά είναι τα θύματα. 

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ώρες από την ομολογία του 35χρονου "Ορέστη" και οι έρευνες αρχίζουν εκ νέου, τόσο για τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο αλλά και στην Κόκκινη Λίμνη όπου υπέδειξε ότι πέταξε άλλα τρία θύματα του. 

Μόνο τη Μεγάλη Πέμπτη o 35χρονος ίλαρχος ομολόγησε τη δολοφονία ακόμα δύο γυναικών και ενός παιδιού.

Τα επτά θύματα του από τα όσα μέχρι στιγμής έχει αποκαλύψει είναι: Η 38χρονη Marry Rose Tiburcio, η 6χρονη κόρη της Sierra Graze Seucalliuc, η 28χρονη Arian Palanas Lozano, η 29χρονη Maricar Valtez Arquiola, η 36χρονη Livia Florentina Bunea, η 8χρονη κόρη της Elena Natalia Bunea και ακόμα μία γυναίκα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων. 

Όλα τα θύματά του είναι αλλοδαπές, με τέσσερα εξ αυτών να κατάγονται από τι Φιλιππίνες, τα άλλα δύο από τη Ρουμανία και το τελευταίο είτε από την Ινδία είτε από το Νεπάλ. Ο δράστης δεν έχει διευκρινίσει, καθώς όπως είπε στις αρχές δεν θυμόταν την εθνικότητα.

Για την υπόθεση της Ορούντας παραδέχθηκε ότι πρόκειται για Νεπαλέζα ή Ινδή, την οποία σκότωσε το καλοκαίρι του 2018. Υπέδειξε και τον χώρο που την έθαψε, ένα λάκκο στο Πεδίο Βολής Ξυντούς. Πράγματι, το πτώμα εντοπίστηκε και ανασύρθηκε σκελετωμένο από λάκκο.

Σημειώνεται πως μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη ο 35χρονος αρνιόταν τα πάντα τελικά, πριν τελικά ομολογήσει.

Ο 35χρονος λοχαγός είπε στους ανακριτές πως τον Σεπτέμβριο του 2016 δολοφόνησε και μία 36χρονη από τη Ρουμανία, όπως και την και την 8χρονη κόρη της. Αποκάλυψε ότι τα πτώματα της Marirac, της Livia - Florentina και της κόρης της Elena-Natalia τα πέταξε σε λίμνη φράγματος κοντά στο Μιτσερό.

Οι δύο γυναίκες, μάνα και κόρη είχαν δηλωθεί ως εξαφανισμένες χωρίς να έχει εντοπιστεί κάποιο ίχνος τους.

Αντιδράσεις για τις εξαφανίσεις

Όσο όμως έρχεται στο φως η αιματηρή δράση του 35χρονου λοχαγού, τόσο πληθαίνουν οι αντιδράσεις και αυξάνεται η πίεση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου Ιωνά Νικολάου όπως και τον αρχηγό της κυπριακής αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου.

Αρκετοί φαίνεται να επιθυμούν τις παραιτήσεις τους για λόγους ευθιξίας, καθώς υπάρχει πλέον σαφής η εντύπωση ότι πολλά από τα θύματα είχαν δηλωθεί ως εξαφανισμένα και τα στοιχεία τους βρισκόντουσαν στον κατάλογο που έχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα της η αστυνομία. 

Ωστόσο ουδείς φαίνεται να κινητοποιήθηκε. Οι αστυνομικοί δεν ακολούθησαν τη διαδικασία που προβλέπεται και δεν προχώρησαν σε έρευνα. Μάλιστα, όπως γίνεται γνωστό, στις περισσότερες περιπτώσεις θεωρούσαν ότι οι γυναίκες έφευγαν στα κατεχόμενα, παρά την ύπαρξη στοιχείων που δεν επιβεβαίωναν αυτή την υπόθεση.

Είναι αξιοσημείωτο ότι σε μερικές πεεριπτώσεις οι γυναίκες είχαν χαθεί χωρίς καν να πάρουν προσωπικά τους αντικείμενα ενώ ακόμα και τα χρήματα από την εργασία τους παρέμεναν ανέγγιχτα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. 

Και όμως, κανείς δεν κινητοποιήθηκε. Πάντως, ο αρχηγός της αστυνομίας διόρισε τριμελή επιτροπή για να αναζητήσει ευθύνες στον χειρισμό των καταγγελιών εξαφανίσεων.

Μετά το Πάσχα η Scotland Yard στο νησί

Μετά το Πάσχα αναμένονται στη Κύπρο κλιμάκιο της Scotland Yard αποτελούμενο από ειδικούς ανακριτές αλλά και δικανικούς ψυχολόγους της Scotland Yard οι οποίοι θα βοηθήσουν την Κυπριακή Αστυνομία. Υπάρχουν ελπίδες πως οι εξειδικευμένοι ψυχολόγοι και αστυνομικοί θα μπορέσουν να σκιαγραφήσουν την προσωπικότητα του 35χρονου και θα μπορέσουν να μπουν στο μυαλό του. Είναι πλέον διεθνές το ενδιαφέρον ως προς τη μεθοδικότητα του δράστη στη διάπραξη των φόνων αλλά και συγχρόνως πως ζούσε μια «κανονική» ζωή, εργαζόμενος ως αξιωματικός αλλά και ως ταλαντούχος φωτογράφος.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook