Στα δικαστήρια πηγαίνει το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, τον τεχνολογικό κολοσσό Apple, καθώς τον κατηγορεί για αντιμονοπωλιακούς νόμους.
Όπως αναφέρει το Reuters, στη μήνυση που κατατέθηκε η Παγκόσμια εταιρεία κατηγορείται για:
- παράνομο μονοπώλιο στην αγορά έξυπνων κινητών, περιορίζοντας σε αντιπάλους της να έχουν πρόσβαση σε χαρακτηριστικά υλικού και λογισμικού του iPhone της
- περιορισμό τη δυνατότητας των χρηστών να αλλάξουν συσκευή
Ακόμη, η αγωγή υποστηρίζει ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί την εμβληματική θέση της στην αγορά για να μην προχωρήσει στην ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών μηνυμάτων, καθιστώντας λιγότερο ελκυστικές για τους καταναλωτές ανταγωνιστικές συσκευές.

Επίσης, κατηγορείται ότι έχει αποκλείσει ανταγωνιστικές εφαρμογές πληρωμών από τα κινητά της και εμποδίσει την εξέλιξη εφαρμογών για game streaming.
Η εν λόγω αγωγή, η οποία φέρεται να κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, κλιμακώνει τους αντιμονοπωλιακούς αγώνες της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν εναντίον των περισσότερων από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς κολοσσούς των ΗΠΑ.
"Οι καταναλωτές δεν θα έπρεπε να πληρώνουν υψηλότερες τιμές επειδή οι εταιρείες παραβιάζουν τους αντιμονοπωλιακούς αγώνες" ανέφερε σχετικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ. "Αν δεν αλλάξει, η Apple απλά θα συνεχίσει να ενισχύει το μονοπώλιο της στα έξυπνα κινητά" είπε ακόμη.
Η μετοχή της Apple διολισθαίνει 3,3%.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr