Στα χέρια των τζιχαντιστών το πετρέλαιο του Ιράκ

Οι τζιχαντιστές ελέγχουν πλέον το μεγαλύτερο τμήμα του διυλιστηρίου πετρελαίου στην πόλη Μπαϊτζί βόρεια της Βαγδάτης, το μεγαλύτερο στη χώρα. Πάνω από 113 δολάρια το βαρέλι.

sta-xeria-twn-tzixantistwn-to-petrelaio-tou-irak
|
SHARE THIS
0
SHARES

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε ISIL  πήραν τον έλεγχο του μεγαλύτερου τμήματος του διυλιστηρίου πετρελαίου στην πόλη Μπαϊτζί βόρεια της Βαγδάτης, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στη χώρα, δήλωσε πριν από λίγο αξιωματούχος του διυλιστηρίου.

«Οι ένοπλοι κατάφεραν να εισέλθουν στο διυλιστήριο. Τώρα έχουν τον έλεγχο των μονάδων παραγωγής, του κτιρίου της διοίκησης και τεσσάρων παρατηρητηρίων. Αυτό αντιστοιχεί στο 75% του διυλιστηρίου»

«Οι ένοπλοι κατάφεραν να εισέλθουν στο διυλιστήριο. Τώρα έχουν τον έλεγχο των μονάδων παραγωγής, του κτιρίου της διοίκησης και τεσσάρων παρατηρητηρίων. Αυτό αντιστοιχεί στο 75% του διυλιστηρίου», δήλωσε αξιωματούχος μιλώντας από τους χώρους του διυλιστηρίου. Ο ίδιος είπε ότι οι συγκρούσεις ανάμεσα στους τζιχαντιστές και στις δυνάμεις ασφαλείας μαίνονται κοντά στην κεντρική αίθουσα ελέγχου της μονάδας.

Νωρίτερα σήμερα, οι τζιχαντιστές  εξαπέλυσαν επίθεση με όλμους και πολυβόλα κατά του διυλιστηρίου. Η επίθεση εκδηλώθηκε στις 4 π.μ έξω από τις τρεις κύριες εισόδους των εγκαταστάσεων. πρόσθεσαν οι πηγές.

Χθες Τρίτη απομακρύνθηκαν από το διυλιστήριο οι ξένοι εργαζόμενοι, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας προετοιμάζονταν για επίθεση στις εγκαταστάσεις.

Τμήματα του διυλιστηρίου είχαν καταληφθεί πριν από μία εβδομάδα από δυνάμεις του ΙSIL, όταν οι σουνίτες αντάρτες εξαπέλυσαν ευρείας κλίμακας επίθεση στο βόρειο Ιράκ.

Βοήθεια από τους φυλάρχους ζήτησε την Τετάρτη ο Νούρι αλ Μαλίκι ενώ ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέηβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η ISIS σχεδιάζει επιθέσεις στη Βρετανία.

Διαβάστε ακόμα: 60 χιλιόμετρα από τη Βαγδάτη οι τζιχανιστές

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook