Στην Ευρώπη ο Μπαράκ Ομπάμα

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του είναι η Πολωνία, ακολουθούν Βέλγιο και Γαλλία. «Ιερή και απαραβίαστη» η ασφάλεια της ανατολικής Ευρώπης είπε από την Βαρσοβία.

stin-eurwpi-o-mparak-ompama
|
SHARE THIS
0
SHARES

Στην Ευρώπη βρίσκεται ο Μπαράκ Ομπάμα με πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Πολωνία ενώ θα ακολουθήσουν Βέλγιο και Γαλλία. Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί με τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας Πετρ Ποροσένκο.

Στο Βέλγιο ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να ζητήσει από τους δυτικούς ηγέτες να επαναβεβαιώσουν την ενότητά τους απέναντι στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της Συνόδου της G7

Στόχος είναι η σύσφιξη των σχέσεων με τους συμμάχους του στην Ευρώπη και όπως δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στις συναντήσεις θα τεθούν επί τάπητος θέματα όπως η αναβάθμιση και η ενίσχυση του ΝΑΤΟ, τα ενεργειακά και η συμφωνία εμπορίου ΗΠΑ-ΕΕ.

Ο αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε πως η αμερικανική δέσμευση ως προς την ασφάλεια της ανατολικής Ευρώπης, η οποία ανησυχεί για την ουκρανική κρίση, είναι «ιερή και απαραβίαστη».

Στο Βέλγιο ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να ζητήσει από τους δυτικούς ηγέτες να επαναβεβαιώσουν την ενότητά τους απέναντι στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της Συνόδου της G7.

Στη Γαλλία, ο Αμερικανός πρόεδρος θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την 70η επέτειο από την Απόβαση στη Νορμανδία. Προσκεκλημένος είναι και ο Βλαντιμίρ Πούτιν όμως ο Λευκός Οίκος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρξουν διμερείς συνομιλίες.  

Φωτογραφία: Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook