Στην Καλλίπολη το Blue Sky με τους 700 μετανάστες

Το Ιταλικό Ναυτικό οδήγησε τα ξημερώματα στην Καλλίπολη, τους περίπου 700 μετανάστες που ήταν πιθανώς επί ημέρες στοιβαγμένοι στο φορτηγό πλοίο Blue Sky

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Το πλοίο Blue Sky M με σημαία Μολδαβίας έφτασε περίπου στις 3:30 τοπική ώρα ( 04:30 ώρα Ελλάδας) στην Καλλίπολη όπου οι ιταλικές αρχές παρέλαβαν τους εκατοντάδες μετανάστες. Δεκάδες οχήματα, ήταν σταθμευμένα κοντά στο φορτηγό πλοίο και περίμεναν για τη μεταφορά των μεταναστών. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μια έγκυος γυναίκα γέννησε πάνω στο πλοίο, ενώ το πλήρωμα όπως αναφέρει το BBC το είχε εγκαταλείψει.

Η οδύσσεια των μεταναστών πήρε δραματική τροπή χθες στα ανοιχτά της Κέρκυρας όταν από το πλοίο στάλθηκε SOS, λόγω της παρουσίας επί του σκάφους ομάδας ενόπλων, όπως αναφέρθηκε. Μια φρεγάτα και ένα ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού καθώς και δύο περιπολικά του Λιμενικού Σώματος στάλθηκαν στην περιοχή και σύμφωνα με τις ελληνικές λιμενικές αρχές «δεν διαπιστώθηκε κάποιο μηχανικό πρόβλημα αλλά ούτε κάτι ύποπτο (ένοπλοι) στο πλοίο».

Το Μ Sky Blue αρχικά είχε πορεία στο λιμάνι της Ριέκα, στη βόρεια Κροατία. Ωστόσο άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς τις ιταλικές ακτές αναγκάζοντας τις να παρέμβουν. Το πλοίο ελλιμενίστηκε τελικά στην Καλλίπολη δίνοντας τέλος στη δοκιμασία εκατοντάδων μεταναστών στην πλειοψηφία τους από τη Συρία, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ, BBC news