
Δύο Βρετανοί κι ένας Μεξικάνος είναι οι πρώτοι ξένοι που ανέβηκαν στο όρος Έβερεστ από την πλευρά του Νεπάλ, μετά τις καταστροφές που έγιναν το 2014 και το 2015 και προκάλεσαν το θάνατο δεκάδων ανθρώπων, οδηγώντας τους ορειβάτες εκτός της υψηλότερης κορυφής του κόσμου.

Mornings at Everest Basecamp are fabulous, one of my fav parts of the expedition @Team_BMC @adidaseyewear @Bremont pic.twitter.com/BUnsPe6Y72
— Kenton Cool (@KentonCool) 7 Μαΐου 2016
Ο 42χρονος Βρετανός Κέντον Κουλ και ο 36χρονος Μεξικανός Κονζάλεζ, έφτασαν πρώτοι στην κορυφή των 8.850 μέτρων, σύμφωνα με τον Άνγκ Τσέρινγκ Σέρπα, που είναι επικεφαλής της Ένωσης Ορειβατών στο Νεπάλ.
Climbing a ladder in the icefall, these are placed by a team of Sherpas known as the 'icefall doctors' pic.twitter.com/pm8pFCGpu0
— Kenton Cool (@KentonCool) 7 Μαΐου 2016
Ο 47χρονος Βρετανός Ρόμπερτ Ρίτσαρντ Λούκας, έφτασε επίσης στην κορυφή, σύμφωνα με τον Ισαούρι Πάουντελ από τους Οδηγούς των Ιμαλαίων.
“Όλοι οι ορειβάτες άρχισαν τη διαδικασία καθόδου,” δήλωσε ο Πάουντελ χωρίς να γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr