Στις 7 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η πολυαναμενόμενη Σύνοδος της ΕΕ για το προσφυγικό με τη συμμετοχή της Τουρκίας.
Τη σχετική ανακοίνωση έκαναν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, οι οποίοι βρέθηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο για να ενημερώσουν το σώμα για τη συμφωνία Ε.Ε. - Ηνωμένου Βασιλείου.
«Θα διοργανώσουμε μια ειδική συνάντηση με την Τουρκία στις 7 Μαρτίου» ανέφερε με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
Σημειώνεται ότι στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, το θέμα της προσφυγικής κρίσης πέρασε σε δεύτερη μοίρα καθώς ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ακύρωσε την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε στην Άγκυρα.