Στο έλεος της φωτιάς η Αυστραλία με 25 πύρινα μέτωπα

Καίγεται η νοτιοανατολική Αυστραλία - 40 χλμ. η περίμετρος της πυρκαγιάς στο Κίλμορ- 25 τα πύρινα μέτωπα - Στις φλόγες κατοικίες

SHARE THIS
0
SHARES

Περισσότερα από 20 σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες στα νοτιανατολικά της Αυστραλίας, όπου μαίνονται περισσότερα από 25 πύρινα μέτωπα.

Η φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Κίλμορ, 75 χιλιόμετρα βόρεια της Μελβούρνης, έχει περίμετρο 40 χιλιομέτρων.

Η χειρότερη πυρκαγιά των τελευταίων ετών

Οι πυροσβέστες, που δίνουν μάχη με τις φλόγες, έχουν χαρακτηρίσει την κατάσταση ως τη χειρότερη των τελευταίων πέντε ετών. Εν αντιθέσει με χθες, οι καιρικές συνθήκες σήμερα είναι ελαφρώς βελτιωμένες, γεγονός που βοηθά το έργο της κατάσβεσης.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο οι Αρχές, μπροστά στην πύρινη κόλαση, έκαναν συστάσεις στους κατοίκους που μένουν στη γραμμή του πυρός να μην προσπαθήσουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, «καθώς είναι πλέον αργά».

«Η φωτιά εξαπλώθηκε γύρω από το σπίτι μας, αλλά δεν έφτασε σε αυτό. Γλιτώσαμε για 5 λεπτά», δηλώνει κάτοικος της περιοχής

«Βρίσκεστε σε κίνδυνο. Δράστε τώρα για να προστατεύσετε τους εαυτούς σας. Είναι πολύ αργά για να φύγετε», κοινοποίησε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της η Επαρχιακή Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Συγκλονιστική μαρτυρία κατοίκου της περιοχής

Ο Πίτερ Νταρβέλ, ο οποίος κατοικεί κοντά στο Κίλμορ, και δεν άκουσε τις συστάσεις, μιλώντας στο εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ABC δήλωσε πως φοβήθηκε για τη ζωή του. «Ειλικρινά δεν πίστευα ότι θα τα καταφέρω, αλλά ευτυχώς στη δική μας περίπτωση η φωτιά εξαπλώθηκε γύρω από το σπίτι μας αλλά δεν έφτασε σε αυτό. Για περίπου 5 ή 10 λεπτά ήμουν σίγουρος ότι αυτό θα ήταν το τέλος μας», είπε.

Από το Σάββατο βρίσκονται στην περιοχή πυροσβέστες από τη γειτονική Νέα Νότια Ουαλία και τη Νέα Ζηλανδία προκειμένου να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης.


 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook