
Ο Μιχαήλ Ποντόλιακ είναι σύμβουλος του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι και ο Νταβίντ Αραχαμία επικεφαλής της παράταξης του "Υπηρέτη του Λαού". Είναι δύο από τους έξι διαπραγματευτές της Ουκρανίας στο κοινό τραπέζι ενός δύσκολου διαλόγου που επιχειρείται με τη Ρωσία, υπό τη σκιά των σφοδρότατων ρωσικών επιθέσεων στη χώρα τους.

Η ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε στο σημείο των διαπραγματεύσεων στην Λευκορωσία λίγο πριν τις 16:00, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το TASS.
Στον δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων στο Μπρεστ της Λευκορωσίας, θα επιχειρηθεί να υπάρξει μια αχτίδα φωτός, με τους Ουκρανούς να προτάσσουν -σε αυτή τη φάση- τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για τους πρόσφυγες.
Οι Ποντόλιακ και Αραχαμία, μαζί με τους Αλεξέι Ρεζνίκοβ υπουργό Άμυνας, Νικολάι Τοσίτσκι αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Ρουστέμ Ουμέροβ αναπληρωτή πρόεδρο της ουκρανικής βούλης και Άντρι Κοστίν, αναπληρωτή Επικεφαλής της ουκρανικής Αντιπροσωπείας στην Τριμερή Ομάδα Επαφής, θα επιχειρήσουν για δεύτερη φορά μια σύγκληση με τους επιτεθέμενους.
Οι δύο διαμεσολαβητές, λίγο πριν μπουν στο ελικόπτερο αλλά και μέσα από αυτό, έκαναν αναρτήσεις στα social media προτάσσοντας στην ουσία το αίτημα για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους στην Ουκρανία που σφυροκοπείται από τα ρωσικά πυρά.
"Στον δρόμο για τις διαπραγματεύσεις"
"Στον δρόμο για τις διαπραγματεύσεις με τη ρωσική αντιπροσωπεία. Είμαστε ήδη στο ελικόπτερο" ανέφερε ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Mykhailo Podolyak, σε ανάρτησή του μέσα από το ελικόπτερο:
"Έναρξη σε δύο ώρες. Ελάχιστο πρόγραμμα, οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι. Περαιτέρω, ανάλογα με τις περιστάσεις" έγραψε ο Νταβίντ Αρακίμια, μέλος της ουκρανικής αποστολής, λίγο πριν μπει στο ελικόπτερο με προορισμό τα σύνορα με τη Λευκορωσία.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr