Συγχαρητήρια Ομπάμα στον Νετανιάχου, αλλά και προειδοποιήσεις

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπ.Νετανιάχου είχε ο Μπ. Ομπάμα για να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη, αλλά και να του θυμίσει τις θέσεις των ΗΠΑ

sugxaritiria-ompama-ston-netaniaxou
SHARE THIS
0
SHARES

Παρά την ένταση στις σχέσεις των δύο πλευρών με αφορμή το πυρηνικό πρόγραμμα στο Ιράν, ο Μπαράκ Ομπάμα επικοινώνησε με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου για να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πάντως αφού τόνισε πως είναι σημαντική η συνεργασία των δύο χωρών, επανέλαβε όμως ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται για λύση στην περιοχή που θα περιλαμβάνει δύο κράτη, αυτά του Ισραήλ και της Παλαιστίνης. Απάντησε με αυτό τον τρόπο και στις προεκλογικές δηλώσεις του Νετανιάχου ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει πως αν εκλεγεί δεν πρόκειται να υπάρξει Παλαιστινιακό Κράτος.

Πάντως μετά την εκλογή του ο Νετανιάχου φάνηκε να κάνει ένα βήμα πίσω από την προεκλογική του δήλωση. Την ίδια ώρα ο Λευκός Οίκος άφηνε να διαρρεύσει πως αν εμμείνει στην άποψή του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, τότε θα υπάρχουν και συνέπειες από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών. Κάτι ανάλογο φαίνεται πως είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στον Νετανιάχου.

Αναφερόμενος στο Ιράν, ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε πως οι ΗΠΑ θέλουν να επιτύχουν μια συνολική συμφωνία που θα εμποδίζει την Τεχεράνη να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και θα επιτρέπει την επαλήθευση του ειρηνικού χαρακτήρα του πυρηνικού προγράμματός της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook