Σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών στα ανοικτά της Ισπανίας

Έβαλαν φωτιά όταν αντιλήφθηκαν πως θα τους έπιαναν για να κάψουν το εμπόρευμα με χασίς το οποίο μετέφεραν με αλιευτικό πλοίο

sullipsi-emporwn-narkwtikwn-sta-anoikta-tis-ispanias
SHARE THIS
0
SHARES

Έμποροι ναρκωτικών προσπάθησαν να εξαφανίσουν, καίγοντας τους, περισσότερους από 10 τόνους χασίς που μετέφεραν με ένα αλιευτικό πλοίο στα ανοιχτά της θάλασσας της Μεσογείου προκειμένου να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να τα κατασχέσουν οι αρχές.

Σε συνεργασία με την αστυνομία της Πορτογαλίας και τις δυνάμεις επιβολής της τάξης της Ισπανίας, οι τελωνειακοί προχώρησαν στη «σύλληψη ενός αλιευτικού πλοίου υπό σημαία Πορτογαλίας που μετέφερε μια ποσότητα χασίς που αναμένεται να διευκρινιστεί και η οποία θα μπορούσε να ανέρχεται μεταξύ των 10 και των 15 τόνων» επισήμαναν σε ένα δελτίο τύπου.

Η επιχείρηση διεξήχθη τη Δευτέρα στη Μεσόγειο, σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων νότια της Αλμερία, στη νοτιοανατολική Ισπανία.

«Τη στιγμή της προσέγγισης τα μέλη του πληρώματος του αλιευτικού προκάλεσαν έκρηξη βάζοντας φωτιά σε ένα μπιτόνι βενζίνης προκειμένου να κάψουν το πλοίο και να εξαφανίσουν τα ναρκωτικά που μετέφεραν» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι πράκτορες ωστόσο κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά στο πλοίο, το Eiskos, μήκους 24 μέτρων.

Τα 10 μέλη του πληρώματος – 5 υπήκοοι Πορτογαλίας, 2 υπήκοοι Σενεγάλης, 1 υπήκοος Ισπανίας, 1 υπήκοος Γουινέας και 1 υπήκοος Γκάνας –  συνελήφθησαν. Οι δύο εξ αυτών τραυματίστηκαν στην φωτιά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook