X

Συναγερμός στο Παρίσι: Κλάπηκε τσάντα με απόρρητα έγγραφα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο χαρτοφύλακας ανήκε σε μηχανικό, εργαζόμενο για τον δήμο του Παρισιού ο οποίος είχε επιβιβαστεί στο τρένο.

Γράφει: TheToc team

Η πρώτη σημαντική και ανησυχητική παραβίαση των σχεδίων για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι στο Παρίσι είναι γεγονός.

Επαγγελματική τσάντα που περιείχε "λάπτοπ και στικάκια USB με ευαίσθητες πληροφορίες και σχέδια ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες" κλάπηκε μέσα από τρένο λίγο πριν αυτό αναχωρήσει από τον πολύ κεντρικό, αλλά και γνωστό για το αυξημένο ποσοστό κλοπών που γίνονται εκεί, σταθμό Γκαρ ντι Νορ στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο χαρτοφύλακας ανήκε σε μηχανικό, εργαζόμενο για τον δήμο του Παρισιού ο οποίος είχε επιβιβαστεί στο τρένο και είχε τοποθετήσει τη συγκεκριμένη αποσκευή στον ειδικό χώρο αποσκευών πάνω από τα καθίσματα.

Στις 7:30μμ της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου, ο μηχανικός που εργάζεται στον δήμο του Παρισιού, μπήκε στο, "ευαίσθητο" εξαιτίας της υψηλής εγκληματικότητας στην περιοχή, αστυνομικό τμήμα του 10ου διαμερίσματος της πόλης για να καταγγείλει την κλοπή από τρένο στην αποβάθρα νούμερο 18.

Την είδηση μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός BFMTV ενώ αργότερα επιβεβαιώθηκε από την Αστυνομία.

Τα σχέδια για την ασφάλεια στους Ολυμπιακούς

Ο 56χρονος μηχανικός αντιλήφθηκε την κλοπή όταν, επειδή το δρομολόγιό του είχε καθυστέρηση, αποφάσισε να αλλάξει τρένο. Όπως δήλωσε στην αστυνομία, επρόκειτο για τον φορητό υπολογιστή της δουλειάς του και στα δύο USB είχε αποθηκευμένα τα σχέδια της δημοτικής αστυνομίας του Παρισιού για την ασφάλεια στην πόλη κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των Ολυμπιακών, που ξεκινούν στις 26 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 11 Αυγούστου ενώ θα ακολουθήσουν οι Παραολυμπιακοί.

Από πλευράς δημοτικής αρχής, έχει προβλεφθεί να αναπτυχθούν σε όλη την πόλη 2.000 δημοτικοί αστυνομικοί και άλλα 35.000 άτομα ως ειδικό προσωπικό ασφαλείας. Αυτή την πληροφορία και κυρίως το πώς, το πού και με ποια πρωτόκολλα θα αναπτύσσονταν περιείχε το ένα από τα στικάκια USB.

Έρευνα έχει ξεκινήσει από την αστυνομία που είναι αρμόδια για την ασφάλεια στα περιφειακά τρένα (SRT) που μελετά όλο το βιντεληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. Ο δήμος του Παρισιού δεν έχει προβεί σε ανακοίνωση.

Διαβάστε Επίσης