Συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν στις 13 Νοεμβρίου στην Ουάσινγκτον

Μέσω της ανάρτησης ο αμερικανός πρόδδρος ευχαριστεί την Τουρκία για το γεγονός ότι βοήθησε τις ΗΠΑ να σώσουν πολλές ζωές στην επαρχία Ιντλίμπ.

sunantisi-tramp---erntogan-stis-13-noembriou-stin-ouasingkton
SHARE THIS
0
SHARES

Μετά τη απόφαση του Λευκού Οίκου να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα απο τη Βόρεια Συρία ο πρόεδρος Τραμπ μέσω Twitter ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας. Την επίσκεψη επιβεβαίωσε λίγη ώρα αργότερα και ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 13 Νοεμβρίου στην Ουάσινγκτον, στην οποία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα βρεθεί ως «καλεσμένος» όπως αναφέρει ο ίδιος ο Τραμοπ στο tweet του. 

Μέσω της ανάρτησης ο αμερικανός πρόεδρος ευχαριστεί την Τουρκία για το γεγονός ότι βοήθησε τις ΗΠΑ να σώσουν πολλές ζωές στην επαρχία Ιντλίμπ αλλά και για την παράδοση του Αμερικανού πάστορα Αντριου Μπράνσον. 

Όπως γράφει ο Τραμπ: «Μπορούμε να βρισκόμαστε στη διαδικασία της αποχώρησης από τη Συρία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουμε εγκαταλείψει τους Κούρδους, οι οποίοι είναι ξεχωριστοί άνθρωποι και υπέροχοι μαχητές. Ομοίως, η σχέση μας με την Τουρκία, εμπορικός εταίρος μας αλλά και εταίρος στο ΝΑΤΟ, είναι πολύ καλή. Η Τουρκία έχει ήδη ένα μεγάλο κουρδικό πληθυσμό και κατανοεί πλήρως ότι ενώ είχαμε μόνο 50 στρατιώτες που παραμένουν σε αυτό το τμήμα της Συρίας, τυχόν αναίτιες ή περιττές συγκρούσεις από την Τουρκία θα είναι καταστροφικές για την οικονομία τους και για το πολύ εύθραυστο νόμισμά τους. Βοηθάμε τους κούρδους οικονομικά και με όπλα!».

 

Φωτογραφία: EPA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook