Συντηρητικός υπουργός του Κάμερον δήλωσε ότι εlναι gay

Για πρώτη φορά ένα στέλεχος της συντηρητικής κυβέρνησης της Βρετανίας δηλώνει δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλος.

suntiritikos-upourgos-tou-kameron-dilwse-oti-elnai-gay
SHARE THIS
0
SHARES

Για πρώτη φορά ένα στέλεχος της συντηρητικής κυβέρνησης της Βρετανίας δηλώνει δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλος. Είναι ο Ντέιβιντ Μέντελ, υφυπουργός της κυβέρνησης Κάμερον για ζητήματα της Σκωτίας και ο μοναδικός βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος που εκλέγεται στην Σκωτία.

Ο 54χρονος πολιτικός δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι ομοφυλόφιλος, τονίζοντας ότι η δημόσια παραδοχή του ήταν «ο μοναδικός για να είμαι πραγματικά ευτυχισμένος σε προσωπικό επίπεδο».

Σε γραπτή ανακοίνωση που ανέβασε στην προσωπική ιστοσελίδα του ο Μέντελ δηλώνει: «Εχοντας πάρει μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις της ζωής μου, αποκαλύπτομαι ως gay το 2016 και προχωρώ την ζωή μου παρακάτω».

Ο συντηρητικός βουλευτής δηλώνει ότι να γράψει αυτήν την ανακοίνωση μπορεί να ήταν εύκολο αλλά πάντως ήταν πιο δύσκολο από το να μιλήσει στην Βουλή, να κατέβει σε μια προεκλογική περίοδο ή να «ανακριθεί» από δημοσιογράφους στην τηλεόραση.

Ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είναι ευχαριστημένος που ο υπουργός τόλμησε αυτό το βήμα».

Στην παρούσα βουλή της Βρετανίας, 32 άνδρες και γυναίκες δηλώνουν ανοικτά ότι είναι ομοφυλόφιλοι, δηλαδή το 5% από τους 650 βουλευτές του σώματος.

Ο πρώτος βουλευτής που δημοσίως δήλωσε το 1984 ότι είναι gay ήταν ο Κρις Σμιθ του εργατικού κόμματος. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook