X

Συζήτηση Μακρόν - Ματαρέλα για δημιουργία Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας

Ο Γάλλος Πρόεδρος αναφέρθηκε στην πρόταση του για την δημιουργία Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας με την οποία δήλωσε απολύτως σύμφωνος και ο Ιταλός πρόεδρος.

Γράφει: TheToc team

Την ανάγκη διατήρησης της ενότητας και της στενής συνεργασίας των ευρωπαίων εταίρων στον πόλεμο της Ουκρανίας υπογράμμισαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους χθες Πέμπτη οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Όπως ανακοινώθηκε από τη γαλλική προεδρία, ο Εμάνουελ Μακρόν και ο Σέρτζο Ματαρέλα συμφώνησαν στην ανάγκη να συνεχιστεί η στήριξη της Ευρώπης στην Ουκρανία και συζήτησαν τα προβλήματα επάρκειας των τροφίμων, που ενδέχεται να οξυνθούν, συνεπεία της ουκρανικής κρίσης.

Διαβάστε Επίσης

Ο πρόεδρος της Ιταλίας αναφέρθηκε στην κοινή βούληση της Ιταλίας και της Τουρκίας να συνδράμουν τις χώρες της νότιας ακτής της Μεσογείου. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γαλλίας αναφέρθηκε στην πρόταση του για την δημιουργία Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας με την οποία δήλωσε απολύτως σύμφωνος ο Ιταλός πρόεδρος.

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνοι δήλωσαν επίσης οι πρόεδροι των σκανδιναβικών χωρών της ΕΕ (Δανία, Φινλανδία, Σουηδία) με τους οποίους επίσης επικοινώνησε τηλεφωνικά νωρίτερα χθες ο Εμάνουελ Μακρόν.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση σε επίπεδο ΕΕ εντός εβδομάδων, διευκρίνισαν γαλλικές διπλωματικές πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ