Τα ακραία καιρικά φαινόμενα & οι νέοι εκτοπισμένοι του πλανήτη

Σοκάρουν τα στοιχεία νέας έρευνας που έφερε στο φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες η εφημερίδα New York Times.

ta-akraia-kairika-fainomena--oi-neoi-ektopismenoi-tou-planiti
SHARE THIS
0
SHARES

Σοκάρουν τα στοιχεία νέας έρευνας που έφερε στο φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες η εφημερίδα New York Times. Σύμφωνα με την έρευνα, τα ακραία καιρικά φαινόμενα οδήγησαν στον εκτοπισμό 7 εκατομμυρίων ανθρώπων τους πρώτους έξι μήνες του 2019. Τα συγκεκριμένα νούμερα αναμένεται να καταστήσουν το 2019 μια από τις πιο καταστροφικές χρονιές εδώ και δύο περίπου δεκατίες.

Όπως αναφέρει η έρευνα, την οποία πραγματοποίησε το Internal Displacement Monitoring Center το οποίο συγκεντρώνει στοιχεία από κυβερνήσεις, τον ΟΗΕ αλλά και άλλες πηγές, τα ακραία καιρικά φαινόμενα οδήγησαν το πρώτο εξάμηνο του 2019 στον εκτοπισμό των περισσότερων ανθρώπων από κάθε άλλο πρώτο εξάμηνο στο παρελθόν.

“Στην σημερινό μεταβαλλόμενο κλίμα, ο μαζικός εκτοπισμός που προκαλείται από ακραία καιρικά φαινόμενα μετατρέπεται σε κανονικότητα” αναφέρει το κέντρο που έκανε τη έρευνα.

Σύμφωνα με τους New York Times, παραδόξως, τα νούμερα αυτά έχουν και μια θετική πλευρά. Πράγματι, τα ακραία καιρικά φαινόμενα γίνονται όλο και πιο ακραία στην εποχή της κλιματικής αλλαγής και όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτά.

“Την ίδια στιγμή, ωστόσο, πολλές κυβερνήσεις έχουν γίνει πιο έτοιμες στην προετοιμασία για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων, εφαρμόζοντας προειδοποιητικά συστήματα καθώς και καταλύματα εκκένωσης που αποτρέπουν μαζικές απώλειες ζωής” αναφέρουν οι New York Times, σημειώνοντας ότι τα φετινά νούμερα περιλαμβάνουν ανθρώπους που χωρίς αυτήν την καλύτερη προετοιμασία μπορεί να μην κατάφερναν να σωθούν.

“Με την επίδραση της κλιματικής αλλαγής, στο μέλλον αυτοί οι κίνδυνοι αναμένεται να γίνουν πιο έντονοι” ανέφερε η διευθύντρια του Internal Displacement Monitoring Center Alexandra Bilak, μιλώντας στους New York Times.

Πηγή: The New York Times 

Φωτογραφία: PIXABAY

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook