Τα «αναστάσιμα παπούτσια» των προσφύγων του Σουδάν

Αυτά είναι τα «αναστάσιμα παπούτσια» τους. Οχι επειδή τα φόρεσαν την Ανάσταση, αλλά γιατί μ' αυτά τα παπούτσια περπάτησαν μακριά από τον πόλεμο και τον θάνατο, διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή

|
SHARE THIS
0
SHARES

Μια φωτογράφος, η Shannon Jensen, πήγε στο Νότιο Σουδάν πριν από δύο χρόνια για να αποτυπώσει στο φακό της, τη δυστυχία των 100.000 προσφύγων που ζούσαν τη φρίκη του πολέμου. Οταν διαπίστωσε ότι οι φωτογραφίες δεν συγκινούσαν κανέναν, αποφάσισε να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό.

Έτσι, άρχισε να φωτογραφίζει τα παπούτσια τους, με στόχο μέσα από αυτές τις φωτογραφίες να καταφέρει να διηγηθεί το προσωπικό τους ταξίδι προς τη ζωή. Η ιδέα αυτή γεννήθηκε στο μυαλό της όταν είδε τρεις πρόσφυγες να μεταφέρουν τα φθαρμένα παπούτσια τους.

Κοιτάζοντάς τα, συνειδητοποίησε ότι τα συγκεκριμένα παπούτσια «διηγούνταν» βαθύτερες, συγκινητικές ιστορίες.

Ηταν το μέσο που τους χάρισε την προσωπική τους «Ανάσταση», αφού περπατούσαν επί 20 και 30 ημέρες για να ξεφύγουν από τον πόλεμο.

Η ίδια η φωτογράφος αναφέρει ότι «ακόμα και όταν τα παπούτσια τους ήταν πολύ φθαρμένα και δεν μπορούσαν να περπατήσουν, δεν τα πετούσαν γιατί ήταν ένα μέρος της διαδρομής τους».

Το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από συγκινητικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook