
Ούτε ένας ούτε, αλλά 5 πρόεδροι των ΗΠΑ αποχαιρέτησαν τον Τζίμι Κάρτερ (1924-2024) που πέθανε σε ηλικία 100 ετών.
Ο Τζο Μπάιντεν, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζορτζ Μπους και ο Μπιλ Κλίντον συνυπήρξαν εντός του Εθνικού Καθεδρικού Ναού στην Ουάσινγκτον.
![Τα γέλια Ομπάμα και Τραμπ στην κηδεία του Τζίμι Κάρτερ - Τους... αγριοκοίταζε η Κάμαλα Χάρις [εικόνες - βίντεο]](https://www.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/09/09b70f895ff7484d9d78995b4adf8e02.jpg?v=1&maxwidth=650&)



All five living current and former U.S. presidents — Joe Biden, Donald Trump, Barack Obama, George W. Bush and Bill Clinton — are attending Jimmy Carter's funeral service in Washington.
— The Associated Press (@AP) January 9, 2025
Follow live updates: https://t.co/eotMkJ6upY pic.twitter.com/o0eBMCv9ao
Γελαστοί Ομπάμα - Τραμπ, τους αγριοκοίταγε η Χάρις
Ο φακός συνέλαβε τον Μπαράκ Ομπάμα να συνομιλεί χαλαρά με τον Ντόναλντ Τραμπ. Μάλιστα, το κλίμα ανάμεσά τους ήταν υπερβολικά... ευδιάθετο για κηδεία, αφού "συνελήφθησαν" να γελάνε!
Ο Ομπάμα δεν συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μισέλ, η οποία βρίσκεται στη Χαβάη. Ο Τραμπ, αντίθετα, συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Μελάνια, η οποία κοιτούσε μπροστά της σοβαρή.
NOW - Trump and Obama at Jimmy Carter's funeral.pic.twitter.com/EITlH8Indq
— Disclose.tv (@disclosetv) January 9, 2025


Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις όμως φάνηκε να δυσανασχετεί τη στιγμή που εντόπισε τον εκλεγμένο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να συνομιλούν σε καλό κλίμα πριν από την κηδεία.

Η Χάρις έριξε μια ματιά πάνω από τον αριστερό της ώμο για να "κατασκοπεύσει" τι γινόταν στη σειρά πίσω. Στη συνέχεια αναστέναξε και φάνηκε να γουρλώνει τα μάτια της.
MORE - Kamala Harris looks over her shoulder and observes the conversation between Obama and Trump.pic.twitter.com/E6FnMcKWIY
— Disclose.tv (@disclosetv) January 9, 2025
Οι μπλε αποχρώσεις και οι στυλιστικές επιλογές των Πρώτων Κυριών
Το μπλε ήταν η απόχρωση της ημέρας για τους πολιτικούς που απέδωσαν τα σέβη τους στην κηδεία του πρώην προέδρου Τζίμι Κάρτερ.
Ο καθένας τους διέφερε σε απόχρωση και ζωντάνια - ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους επέλεξε γαλάζια γραβάτα και ναυτικό κοστούμι, ενώ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέλεξε μια βαθύτερη, indigo απόχρωση στον λαιμό.

Ακόμη και ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, γνωστός για τις φαρδιές κατακόκκινες γραβάτες του, προτίμησε μια κεραμιδί επιλογή. Ήταν ένα διακριτικό, οπτικό νεύμα στη δημοκρατική κληρονομιά του Κάρτερ.
Πιο ομοιόμορφες ήταν οι πρώτες κυρίες, καθεμία από τις οποίες έφτασε με τα παραδοσιακά μαύρα ρούχα.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον συμπλήρωσε το κομψό κοστούμι της με μια χρυσή καρφίτσα φαλακρού αετού με σημαία των ΗΠΑ - το εθνικό έμβλημα από το 1782.
Η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν επέλεξε να ξαναφορέσει το κοστούμι με φούστα Schiaparelli που έφτανε μέχρι το γόνατο και πρωτοπαρουσιάστηκε στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β' το 2022, με τέσσερα χρυσά κουμπιά στο μπροστινό μέρος του σακακιού της.

Το στολίδι της Μελάνια Τραμπ ήταν διαφορετικό, με τη νυν πρώτη κυρία να φοράει ένα μακρυμάνικο μαύρο φόρεμα και ένα υπερμεγέθες λευκό εκκλησιαστικό γιακά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr