Κατέρρευσε γερανός στο Τελ Αβίβ, 2 νεκροί - 24 τραυματίες

Οι διασώστες έκαναν γνωστό πως ένας άνθρωπος τραυματίσθηκε σοβαρά και πέντε ελαφρά. Απομακρύνθηκαν όλοι από το κτίριο.

tel-abib-katerreuse-geranos-foboi-gia-dekades-nekrous
SHARE THIS
0
SHARES

Tουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από την κατάρρευση ενός υπό κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στο Τελ Αβίβ ενώ υπάρχουν παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

Είκοσι τέσσερις άνθρωποι έχουν τραυματισθεί και περιθάλπονται.Η αιτία της κατάρρευσης δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή. Αρκετές ώρες μετά το δυστύχημα, η αστυνομία ανακοίνωσε πως εξακολουθούν να αγνοούνται πέντε άνθρωποι και πιστεύεται ότι είναι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια.

Το δυστύχημα συνέβη στη συνοικία Ραμάτ Χαχαγιάλ του Τελ Αβίβ, κοντά σ' ένα νοσοκομείο και σε κτίρια που στεγάζουν εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και εστιατόρια.

Όμως πολλοί εργάτες που δούλευαν στο εργοτάξιο δεν έχουν δώσει το παρόν, ανακοίνωσε η αστυνομία χωρίς να κάνει γνωστό τον αριθμό τους. Η ισραηλινή τηλεόραση έκανε λόγο για 15 αγνοούμενους.

Δεν είναι σαφείς οι συνθήκες στις οποίες συνέβη η κατάρρευση του κτιρίου. Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν ένα μεγάλο υπόγειο εργοτάξιο. Η σκεπή φαίνεται να έχει καταρρεύσει, προκαλώντας την κατάρρευση των επιπέδων που βρίσκονταν από κάτω.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δήλωσε πως αρχικά κατέρρευσε τμήμα της τριώροφης δομής, με αποτέλεσμα να πέσει ένας γερανός και να κατεδαφίσει ακόμη μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου του πάρκινγκ, που είχε εν μέρει ολοκληρωθεί.

Σημαντικά σωστικά μέσα έχουν σταλεί επιτόπου. Η περίμετρος έχει αποκλεισθεί για να διευκολυνθεί η αποστολή βοήθειας.

«Όταν έφτασα, έπεσα πάνω σε πολλούς τραυματίες που είχαν ακόμη τις αισθήσεις τους και είχαν βγει μόνοι τους από τα συντρίμμια», δήλωσε ο Μοσέ Λεβί, ένας εθελοντής της σωστικής οργάνωσης United Hatzalah.

«Η στέγη ενός γκαράζ φαίνεται πως κατέρρευσε. Την ώρα που μέλη της ομάδας πρώτων βοηθειών περιέθαλπαν επιτόπου τους τραυματίες, ενημερωθήκαμε ότι υπάρχουν αγνοούμενοι και είναι πιθανόν παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια», δήλωσε σύμφωνα με την United Hatzalah.

Από τα σωστικά συνεργεία έγινε γνωστό πως μερικοί από τους εννέα ανθρώπους που πιστεύεται πως είναι παγιδευμένοι στα συντρίμμια έκαναν επαφή με τους διασώστες.

Τι έλεγαν οι αρχικές πληροφορίες

Τουλάχιστον 30 άτομα θεωρούνται είτε νεκροί είτε βαριά τραυματισμένοι, όταν γερανός σε εργοτάξιο μέσα στο Τελ Αβίβ κατέρρευσε. 

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το κτίριο ήταν ένα πολυόροφο πάρκινγκ αυτοκινήτων, ενώ εκφράζονται φόβοι για εγκλωβισμένους στα ερείπια. 

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι έξι άτομα έχουν διασωθεί, ελαφρά τραυματισμένοι και άλλος ένας πιο βαριά.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook