X

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Φωτογραφίες από την ταφή στο Τατόι - Η ανάρτηση του βασιλικού οίκου της Ισπανίας

Ο ενταφιασμός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνουέγινε στο Τατόι, δίπλα στους τάφους των προγόνων του, όπως επιθυμούσε ο ίδιος.

Γράφει: TheToc team

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα της Δευτέρας ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Ο ενταφιασμός έγινε στο Τατόι, δίπλα στους τάφους των προγόνων του, όπως, εξάλλου, επιθυμούσε ο ίδιος.

Παρότι στην ταφή δεν επιτράπηκε να υπάρχουν κάμερες ή φωτογράφοι, ο βασιλικός οίκος της Ισπανίας ανήρτησε τέσσερις φωτογραφίες από την τελετή, ανάμεσα στις οποίες η στιγμή που τα παιδιά και τα εγγόνια του έκπτωτου μονάρχη σηκώνουν το φέρετρο.

Νωρίτερα, τελέστηκε τρισάγιο στο κοιμητήριο του ναού της Αναστάσεως, παρουσία πλήθους κόσμου και υψηλών προσκεκλημένων.

Οι γαλαζοαίματοι που έδωσαν το παρών

Από τους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης, παρούσα ήταν, εκ μέρους της Μεγάλης Βρετανίας, η πριγκίπισσα Άννα, αδερφή του βασιλιά Καρόλου και κόρη της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ.

Από τους εν ενεργεία βασιλείς, παρευρέθη ο βασιλιάς Φελίπε με τη σύζυγό του, βασίλισσα Λετίθια, η βασιλομήτωρ και αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Σοφία, με τον σύζυγό της Χουάν Κάρλος, επίσης η αδελφή της, Ειρήνη, όπως και οι πριγκίπισσες Έλενα και Κριστίνα, κόρες του Χουάν Κάρλος και της Σοφίας.

Από την Δανία, παρούσα ήταν η βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας, ο γιος της και διάδοχος, πρίγκιπας Φρέντερικ και η πριγκίπισσα Βενεδίκτη (αδελφή της βασίλισσας της Δανίας και της Άννας-Μαρίας). Παρών, επίσης, ήταν ο βασιλιάς της Σουηδίας, Κάρολος Γουσταύος και η βασίλισσα Σίλβια, ενώ από τη Νορβηγία, ο πρίγκιπας Χάακον και η σύζυγός του, πριγκίπισσα Μέτε Μαρίν.

Διαβάστε Επίσης

Από το Λουξεμβούργο, ήταν ο μέγας δούκας Χένρι. Παρών, επίσης, ο βασιλιάς της Ολλανδίας, Βίλεμ Αλεξάντερ, με τη σύζυγό του, Μαξίμα και η βασιλομήτωρ, πριγκίπισσα Βεατρίκη. Εκ μέρους του βελγικού οίκου, παρευρίσκονταν ο βασιλιάς Φίλιππος και η σύζυγός του, βασίλισσα Ματθίλδη, ενώ από το Μονακό, ο πρίγκιπας Αλβέρτος.

Από τη Σερβία, οι πρώην βασιλείς Αικατερίνη και Αλέξανδρος, από τη Ρωσία, η Μαρία Βλαδιμίροβνα και τέλος από τη Ρουμανία ο πρώην πρίγκιπας Ράντου.