Τερέζα Μέι: Δεν θα συνεχιστεί η ελεύθερη μετακίνηση στην Μεγάλη Βρετανία

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, τόνισε πως οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ του αποκλειστικού ελέγχου της μετακίνησης ανθρώπων. Απέκλεισε το point system.

tereza-mei-den-tha-sunexistei-i-eleutheri-metakinisi-stin-megali-bretania
SHARE THIS
0
SHARES

Τη λύση του point - system για την είσοδο μεταναστών στη χώρα, αρνήθηκε η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, μετά την εφαρμογή του Brexit.

Μιλώντας στη Σύνοδο των G20, στην Κίνα, η Τερέζα Μέι τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει έλεγχος στο ποιοι μπαίνουν στη χώρα, ωστόσο τάχθηκε κατά των διακρίσεων. Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου παράλληλα, τόνισε ότι η είσοδος στη χώρα με βάση το point - system δεν είναι μια από τις λύσεις που σκέφτεται, ενώ τόνισε ότι η ελευθερία μετακίνησης ανθρώπων δεν μπορεί "να συνεχιστεί όπως και στο παρελθόν", αναφέροντας πως οι Βρετανοί "θέλουν τον έλεγχο αυτού του ζητήματος".

Επιπρόσθετα, η Τερέζα Μέι είπε ότι επιθυμεί η Βρετανία να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στο ελεύθερο εμπόριο καθώς αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρεί από την ΕΕ, έχω ορίσει ως φιλοδοξία μας να γίνουμε παγκόσμιος ηγέτης στο ελεύθερο εμπόριο», δήλωσε η Μέι σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνόδου της G20 στην Κίνα.

Η Μέι είπε ότι δεν θα υπάρξουν υποχωρήσεις προς τον προστατευτισμό και ότι έχουν υπάρξει θετικές αντιδράσεις από εταίρους για την διασφάλιση νέων εμπορικών συμφωνιών. «Οι ηγέτες από την Ινδία, το Μεξικό, τη Νότια Κορέα και τη Σιγκαπούρη είπαν ότι θα ήταν θετικοί σε συνομιλίες για την άρση των εμποδίων στο εμπόριο μεταξύ των χωρών μας», δήλωσε η Μέι.

“Theresa May’s track record on immigration as Home Secretary was appalling and her comments rejecting an Australian-style points system really worry me,” Farage said in a statement.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook